Insalada Rustica este un preparat italienesc, plin de culoare si de arome. Vei avea nevoie de mai multe ingrediente, insa rezultatul demonstreaza ca efortul a meritat.
Ingrediente pentru insalada rustica
- ½ cana + 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 3 linguri suc de lamaie
- 120 gr prosciutto , felii, taiate
- 1 ½ cana struguri rosii, fierti, fara samburi
- ½ cana cirese uscate
- 10 cani verdeata (rucola etc)
- 2 pere taiate
- otet balsamic
- 1/2 cana seminte de pin, prajite
-
120 gr felii branza Romano, taiate.
Cum se prepara insalada rustica
Incalzeste cuptorul la 194 grade Celsius. Pune intr-un castron ½ cana ulei de masline si zeama de lamaie. Adauga sare si piper.
Pune 1 lingura de ulei intr-o tigaie, la foc mediu. Adauga prosciutto si soteaza-l pana cand devine crocant. Apoi aseaza-l pe prosoape de hartie pentru a scapa de excesul de ulei.
Amesteca strugurii cu 1 lingura de ulei, apoi da-i la cuptor cateva minute, asezati pe o hartie de copt. Lasa-i apoi sa se raceasca.
Pune ciresele intr-un castron, adauga apa fiarta pentru a le acoperi si lasa-le sa se inmoaie cam 15 minute. Scoate-le si sterge-le bine.
Pune intr-un castron verdeata, bucatile de para, dressingul, 2/3 din cantitatea de prosciutto, strugurii si ciresele. Adauga sare si piper dupa gust. Apoi adauga si restul perelor, adauga otetul si presara seminte de pin si restul de prosciutto. Garniseste salata cu branza.
Cum se serveste insalada rustica
Se serveste imediat.