Daca iti plac mancarurile picante, in perioada postului poti incerca o reteta cu un amestec de legume si curry.
Ingrediente pentru mancare picanta de legume, de post
- 1 lingura praf curry
- ½ conopida , buchete
- 1 ardei gras verde, taiat
- 3 cartofi, taiati
- 1 ceapa
- 1 mortov, taiat
- 1 conserva mazare
- 2 frunze dafin
- 2 linguri rosii pasate
- ulei vegetal
-
sare
Cum se prepara mancare picanta de legume, de post
Incinge ulei intr-o tigaie si caleste ceapa cateva minute . Apoi adauga cartofii, morcovul, buchetele de conopida si lasa-le sa se prajeasca in jur de 10 minute.
Adauga apoi ardeiul gras, praful curry si putina sare. Amesteca si lasa pe foc 7 minute. Adauga pe urma mazarea, cu tot cu lichid, dafinul si rosiile pasate. Toarna apa astfel incat aceasta sa acopere compozitia, acopera cu un capac si lasa mancarea la fiert cam 25 de minute, pana cand lichidul s-a redus si legumele s-au patruns.
Cum se serveste mancare picanta de legume, de post
O poti servi ca atare sau impreuna cu o garnitura de orez. Poti garnisi preparatul cu patrunjel, pentru un plus de culoare.