Salata Caesar este o salata usoara, de vara, usor de preparat si cu o aroma deosebita. Combinatia intre salata crocanta, crutoanele aromate si dressingul cremos, alaturi de parmezanul ras este un adevarat deliciu.
Ingrediente pentru salata caesar
Pentru crutoane:
- 2 catei de usturoi
- praf de sare
- 3 linguri ulei de masline
- o bagheta taiata in cuburi
Pentru salata:
- 2 oua
- 3 linguri suc de lamaie
- 1 catel de usturoi pisat
- un praf de sare
- o lingurita piper
- 1 lingura pasta de ansoa
- 1 lingura capere
- 1 lingurita mustar
- 50 grame ulei de masline
- o salata
- 200 grame parmezan ras.
Cum se prepara salata caesar
Pentru prepararea crutoanelor, preincalzeste cuptorul la 350 de grade. Zdrobeste usturoiul si apoi taie bagheta in cuburi. Combina usturoiul cu uleiul de masline, sarea si cuburile de paine. Amesteca pana cand cuburile de paine se imbiba bine cu toate ingredientele. Pune cuburile de paine la cuptor si coace-le pana capata o culoare aurie.
Intre timp, fierbe ouale. Apoi, intr-un castron, amesteca sucul de lamaie cu usturoiul, sarea, piperul, pasta de ansoa, mustarul si caperele. Adauga ouale fierte si amesteca totul bine. Adauga apoi treptat uleiul de masline, continuand sa amesteci continutul, pana obtii o pasta fina si consistenta. Ai grija cand adaugi uleiul. Daca il adaugi pe tot o data risti ca dressingul sa nu se lege si uleiul sa se separe de restul pastei.
Intr-o farfurie, rupe frunzele de salata si adauga jumatate din dressing . Amesteca totul bine si apoi adauga si restul de dressing. Adauga apoi crutoanele si parmezanul ras si amesteca din din nou.
Cum se serveste salata caesar
Salata caesar se serveste pe farfurii mari, cu parmzan ras pe deasupra. Se mai poate servi si cu piept de pui la gratar .
Sursa foto : randiann.files.wordpress.com