Salate

#salata #ciuperci #gratar #lipie

Salata cu ciuperci la gratar

Salata cu ciuperci la gratar este un preparat usor si foarte gustos. Uleiul de masline, feliile subtiri de fistic, in combinatie cu amestectul de frunze de salata si cu ciuperci realizeaza o combinatie deosebita.


Ingrediente pentru salata cu ciuperci la gratar
 


Cum se prepara salata cu ciuperci la gratar


Ciupercile se curata bine si se pun palariile deoparte. Lamaia se taie in jumatate. Castravetii se taie in jumatate, pe lungime. Ridichile, ceapa, rosiile, fisticul se taie marunt, separat. Branza feta trebuie faramitata.

Pune intr-un castron 2 linguri de ulei si condimentele de otetar. Se ia painea (lipia) si se unge pe ambele parti cu sosul de ulei. Restul de sos se pune peste ciuperci si se amesteca bine.

Lipia se pune pe gratar la foc mediu si se tine 1-2 minute, pana devine crocanta. Apoi se da la o parte.

Se da focul mai mare, se adauga ciupercile in tigaia pentru gratar si deasupra lor se stoarce sucul de la jumatate de lamaie. Ciupercile trebuie tinute 5 minute, fiind intoarse uneori de pe o parte pe alta, sa se faca bine. Apoi se aseaza pe o farfurie, ca sa se raceasca.

Se ia castravetele taiat pe lungime si i se indeparteaza semintele. Apoi se taie marunt si se pune intr-un castron mare pentru salata. Adauga ridichile, ceapa verde, rosiile cherry, ciupercile si fisticul. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Amesteca usor toate ingredientele.

Pe un platou pentru salata imprastie mixul de frunze de salata. Apoi adauga compozitia cu ciuperci, rupe lipiile in bucati si pune-le in salata. Ia branza feta pe care ai faramitat-o si presara salata cu ea.


Cum se serveste salata cu ciuperci la gratar


Toarna putin ulei de masline, suc de lamaie si serveste.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului