Salata cu peste la gratar este o reteta foarte simpla si gustoasa. Pestele facut la gratar este mai gustos dupa ce a fost marinat, iar in amestec cu patrunjelul vei obtine un rezultat savuros.
Ingrediente pentru salata cu peste la gratar
- 1 file de peste
- o marinata facuta din 1 lingurita de ulei de masline, 2 lingurite suc de lamaie, o jumatate de lingurita de zahar brun ,1 lingurita de ghimbir proaspat, 2 lingurite de sos de soia, un sfert de ceapa
- patrunjel tocat
- felii de lamaie.
Cum se prepara salata cu peste la gratar
Taie marunt ceapa si ghimbirul. Toaca patrunjelul. Amesteca ingredientele pentru marinata: uleiul de masline, sucul de lamaie, zaharul brun, ghimbirul, ceapa tocata si sosul de soia.
Pune pestele pe o farfurie adanca, toarna deasupra marinata si da farfuria la frigider pentru cel putin o ora.
Pregateste amestecul de patrunjel si ceapa. Incalzeste gratarul si pune pestele sa se faca, cate 5 minute pe fiecare parte. Aseaza pestele prajit pe gratar peste patrunjel si ceapa si garniseste cu feliile de lamaie.
Cum se serveste salata cu peste la gratar
Se serveste imediat.
Pofta buna!
Sursa foto : thefoodinmybeard.com