Salate

#retete #salate #gratar #salata ceapa #ceapa la gratar

Salata de ceapa la gratar

Salata de ceapa la gratar este usor de preparat si foarte aromata. Se poate pregati din timp, sosul marinat dandu-i o aroma senzationala.

Ingrediente pentru salata de ceapa la gratar


500 grame ceapa rosie
120 ml ulei de masline
sare
10 grame mustar
1 ceapa verde tocata
rozmarin
1 catel de usturoi
30 ml otet.

Cum se prepara salata de ceapa la gratar

Curata ceapa si taie pe jumatate. Taie apoi in sferturi. Intr-un bol amesteca ceapa cu 2 linguri de ulei de masline si putina sare. Incinge gratarul si aseaza ceapa. Lasa timp de 5 minute pe fiecare parte dupa care mai lasi timp de 15 minute.

Intr-un bol amesteca mustarul cu ceapa verde, usturoiul, rozmarinul si otetul. Asezoneaza cu sare si piper. Toarna apoi treptat si uleiul de masline, pana obtii un sos fin.

Cand ceapa este gata, amesteca intr-un bol cu sosul si lasa la marinat 30 de minute inainte de a servi.

Cum se serveste salata de ceapa la gratar

Salata de ceapa la gratar se serveste ca atare, cu diverse preparate din carne.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare