salata de fasole cu ton este un preparat potrivit pentru sezonul rece . La preparare se folosesc in general legume la conserva. Acest fel de mancare este inspirat din bucataria italieneasca.
Ingrediente pentru salata de fasole cu ton
- 1 cana boabe de fasole verde
- ½ cana boabe de fasole alba
- 1 conserva de ton
- 2 linguri parmezan ras
- 1 ceapa rosie, maruntita
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingura usturoi pisat
- sare si piper dupa gust
Cum se prepara salata de fasole cu ton
Amesteca intr-un bol fasolea verde si cea alba, tonul, ceapa si branza. Toarna sucul de lamaie si uleiul si adauga usturoiul.
Pune sare si piper dupa gust. Acopera salata. Poti adauga si frunze de salata si patrunjel, pentru a fi mai bogata.
Daca vrei sa o servesti rece, da-o la frigider pentru aproximativ 2 ore.
Cum se serveste salata de fasole cu ton
Se serveste rece sau la temperatura camerei.