salata de fasole verde este usor de preparat si foarte gustoasa. Este sanatoasa si consistenta, potrivita pentru mesele de vara. O poti servi si cu parmezan ras.
Ingrediente pentru salata de fasole verde
- 300 grame fasole verde
- 1 rosie taiata in sferturi
- 1 ou fiert
- 1 ceapa rosie mica tocata
- 10 ml ulei de masline
- 10 ml otet balsamic
- patrunjel tocat
- 10 ml suc de lamaie
- 1 catel de usturoi tocat
- 5 grame busuioc
-
5 grame oregano.
Cum se prepara salata de fasole verde
Aseaza fasolea verde intr-o cratita. Acopera cu apa. Lasa pe foc pana da in clocot. Acopera cu un capac si mai lasa la fiert timp de 10 minute.
Scurge fasolea si raceste-le in apa rece . Scurge-le apoi bine de apa.
Intr-un bol amesteca uleiul de masline cu otetul balsamic, patrunjelul , sucul de lamaie, usturoiul, busuiocul si oregano.
In alt bol amesteca fasolea verde, rosia, oul si ceapa. Deasupra toarna sosul. Amesteca incetisor.
Cum se serveste salata de fasole verde
Salata de fasole verde se serveste ca atare.