Salata de rosii cu crutoane este potrivita pentru momentele cand nu ai foarte mult la dispozitie pentru gatit. Se prepara repede, este satioasa, gustoasa si aromata. O poti servi cu busuioc proaspat tocat.
Ingrediente pentru salata de rosii cu crutoane
Pentru crutoane:
- 4 felii de paine
- 1 ceapa mica tocata
- 1 catel de usturoi
- 20 ml ulei de masline
- 20 grame parmezan ras
- sare
- piper.
Pentru salata de rosii:
- 500 grame rosii cherry
- 20 ml ulei de masline
- 10 ml otet balsamic
- sare
-
piper.
Cum se prepara salata de rosii cu crutoane
Rupe feliile de paine in bucati mici. Presara apoi crutoanele de paine pe o tava. Adauga ceapa tocata marunt, usturoiul, sarea, piperul, uleiul de masline si parmezanul. Amesteca bine.
Da tava la cuptor pentru 15 - 20 de minute.
Taie rosiile pe jumatate si aseaza-le pe un platou. Intr-un bol amesteca ottul balsamic cu uleiul de masline, sarea si piperul. Toarna sosul peste rosii.
Presara apoi si crutoanele.
Cum se serveste salata de rosii cu crutoane
Salata de rosii cu crutoane se serveste ca atare, cu cateva frunze de busuioc pe deasupra.