Salate

#salata #fructe de mare #salata de craciun

Salata speciala de Craciun cu fructe de mare

Salata speciala de Craciun cu fructe de mare este o modalitate speciala si eleganta de a-ti surprinde invitatii la masa de Craciun . Datorita savorii fructelor de mare pe care le vei folosi, care au nevoie de timp pentru a-si elibera savorile, aceasta salata ar trebui preparata cu o zi inainte de servire.

Pentru opt portii de salata speciala de Craciun cu fructe de mare ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 400 de grame de class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/ midii " title="midii">midii
  • 400 de grame de scoici
  • Gheata
  • 400 de grame de creveti decorticati
  • 400 de grame de calamari, curatati si taiati in bucati de 2 centimetri
  • o jumatate de cana de ulei extra-virgin
  • o jumatate de cana de suc de lamaie proaspat stors
  • 3 catei de usturoi, maruntiti
  • 2 linguri de frunze de patrunjel, tocate marunt
  • o lingurita de sare grunjoasa, neiodata
  • Piper negru proaspat maruntit.

 

Cum se prepara salata speciala de Craciun cu fructe de mare:
 

- Curata midiile si spala-le bine, sub un jet de apa rece. Daca gasesti midii cu cochilia deschisa, arunca-le.

- Pune scoicile intr-un bol, cu apa rece, pentru 15 minute. Scoate-le apoi si curata-le cu o perie aspra sub jetul de apa rece.

- Clateste bolul si pune scoicile inapoi in bol, acopera-le cu apa rece, lasa-le sa stea pentru 15 minute si scoate-le apoi, lasand inauntru orice urma de nisip. Repeta aceasta procedura pana cand odata cu scoaterea scoicilor din apa nu va mai ramane pe fundul bolului niciun fir de nisip.

- Pune intr-o cratita mare apa cu sare, pe care o pui sa fiarba. Alaturi de aceasta oala, pune un bol cu apa rece. Fierbe crevetii pana devin roz, timp de aproximativ 2 minute, apoi, folosindu-te de o strecuratoare, transfera-i in apa rece pentru a le opri fierberea.

- Adauga calamarii in apa care fierbe si lasa-i sa fiarba timp de 1 minut. Scurge-i bine si tapeaza-i cu un servet de hartie, apoi adauga-i in bolul cu creveti.

- Pune o lingura de apa intr-o cratita mica si adauga midiile. Acopera oala si lasa-le sa fiarba timp de 1 minut – 1 minut si jumatate. Arunca toate midiile care nu s-au deschis. Pune midiile intr-un bol curat si lasa-le sa se raceasca timp de 20 de minute.

- Adauga scoicile curatate si o lingura de apa intr-o cratita mica si lasa-le sa fiarba, la foc mare, pana cand se deschid, adica aproximativ 1 minut – 1 minut si jumatate. Scoate si arunca scoicile ramase nedeschise, apoi lasa-le pe cele ramase sa se raceasca timp de 20 de minute.
- Adauga scoicile si midiile care s-au racit in bolul cu creveti si calamari, insa nu lasa si lichidul sa curga in bol.

- Intr-un castron amesteca uleiul de masline, sucul de lamaie, usturoiul si patrunjelul. Adauga si o lingurita de sare si un varf de piper negru macinat proaspat.

- Toarna deasupra fructelor de mare dressing-ul obtinut si amesteca usor, astfel incat toate fructele de mare sa se inmoaie in sos. Lasa salata la marinat timp de 2 ore, la temperatura camerei, amestecand din cand in cand astfel incat fructele de mare sa isi lase savoarea. Poti prepara salata si cu o zi mai devreme, punand-o in frigider, insa in ziua servirii scoate-o la temperatura camerei.

 

Cum se serveste salata speciala de Craciun cu fructe de mare:
 

Inainte de a o servi, poti sa ii mai adaugi lamaie si sare, daca mai este nevoie.

Serveste salata in castronele putin adanci, iar deasupra fructelor de mare pune dressing din plin.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului