Salate

#retete salata #salata fructe #salata

Salata de fructe: cea mai rapida si delicioasa reteta

O salata de fructe, fie vara, fie iarna, este desertul cel mai sanatos cu putinta. Doar ca de cele mai multe ori ne chinuim atat de mult cu feliatul fructelor ca pana ajungem sa mancam salata ne-a pierit deja pofta.

Iata insa care este cel mai rapid mod in care poti taia fructele astfel incat salata sa fie gata in cateva minute.

Pepene galben

Taie pepenele in patru felii, scoate samburii folosind o lingura, apoi ia fiecare felie in parte si taie cu varful cutitului intai pe lungime, apoi pe latime, astfel incat sa obtii cuburi din miez. Apoi, cu ajutorul unei linguri, desprinde pulpa pepenelui de coaja.

Mango

Poti face acelasi lucru si cu un fruct mango. Il tai pe din doua, apoi crestezi pulpa in cuburi si o desprinzi cu o lingura.

Kiwi

Daca vrei sa adaugi si kiwi, tai cu un cutit capetele fructului, apoi cu o lingura desprinde pulpa de coaja. Tai-o pe din doua si feliaz-o.

Capsune

Dupa ce ai spalat capsunele, elimina maduva si codita folosind un pai pentru bauturi. Introdu paiul in capatul mic al capsunei si impinge-l prin iteriorul fructului pana ce se desprinde codita. Taie apoi capsuna bucatele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului