Sfaturi culinare

#porumb #legume #legume de vara

10 moduri de a servi porumbul copt

Odata luat de pe foc, porumbul copt poate fi servit ca atare sau impreuna cu niste sosuri care ii pot oferi un plus de savoare. Iata cateva idei pentru a servi porumbul copt.
 

Porumb copt servit a la Mediterana
 

Pregateste porumbul copt, apoi amesteca-l cu un mix de rosii uscate si usturoi tocat, amestecate in unt. Aceasta pasta se potriveste foarte bine cu aroma grauntelor coapte.
 

Stiuleti copti serviti ca la italieni
 

Daca vrei sa mananci o varianta italiana a porumbului copt, intr-un castronel cu unt adauga capere tocate, ardei copti , usturoi pisat si frunze de busuioc proaspat. Amesteca-le bine si toarna sosul obtinut peste stiuletii proaspat copti.
 

Boabe coapte cu savoare asiatica
 

Daca vrei sa obtii o aroma care sa te faca sa te gandesti la Asia, rade niste hrean (daca se poate hrean japonez sau chinezesc) cu unt, apoi adauga ceapa verde feliata fin si intr-un final boabele de porumb copt .
 

Pesto si porumb copt
 

Peste putin unt adauga un sos pesto si parmezan proaspat ras. Vei obtine un mix savuros care merge numai bine cu grauntele coapte.
 

Maioneza, chili si branza asezonate cu stiuleti copti
 

Daca iti plac aromele mexicane, amesteca niste maioneza proaspata cu branza de capra sarata si cu un ardei chili taiat marunt. Serveste sosul obtinut cu porumbul copt.
 

Boabe coapte si sos provencal
 

Pentru acest sos ai nevoie de unt sau crema de branza. Taie fin niste ceapa rosie si putin tarhon si daca simti nevoia, mai adauga-i si alte ierburi aromate . Pregateste amestecul si serveste-l langa boabele pe care tocmai le-ai copt.
 

Porumb copt si crema de de rozmarin
 

Daca simti nevoia unui gust de…carne, pregateste o crema din putina zeama de pui proaspat fiert cu unt si rozmarin proaspat tocat. Adauga putin piper si putina sare si obtii un gust special.
 

Curry si boabe coapte
 

Unul dintre cele mai simple sosuri pe care le poti presara peste porumbul copt este preparat din pudra de curry, unt si coriandru poaspat tocat. Amesteca ingredientele si serveste sosul peste stiuletii fierbinti.
 

Porumb copt cu aroma de fructe
 

Amesteca gemuri sau dulceturi de fructe cu putin unt si serveste crema obtinuta peste porumbul copt. Vei gusta un porumb copt copt cu savoare speciala.
 

Porumb copt pentru copii
 

Pregateste un sos din unt, miere, scortisoara si cateva picaturi de zeama de lamaie. Presara sosul astfel obtinut peste porumbul copt si serveste-l impreuna cu micutul tau. Va aprecia cu siguranta savoarea noii mancari obtinute.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare