Toamna este sezonul mancarurilor satioasa si aromate, consistente care te pregatesc pentru o iarna friguroasa. Dovelacul este unul dintre alimentele - vedeta ale sezonului, extrem de versatil. Placintele, strudelele sau briosele de dovleac iti vor parfuma casa si iti vor aduce aminte de copilarie.
 

placinta cu dovleac
 

Placinta cu dovleac este una dintre deserturile traditionale de toamna. In aceasta perioada dovleacul este in plin sezon, asa incat tot ce trebuie sa faci este sa dai o fuga pana la piata si sa alegi ce iti place.
 

Strudel cu dovleac
 

Strudelul cu dovleac este un desert aromat si usor de preparat. In compozitia de strudel poti adauga si muguri de pin , nuci sau migdale.
 

Dulceata de dovleac
 

Din parfumatul dovleac poti obtine si o dulceata aromata, potrivita pentru fursecurile de la cafeaua de weekend, cand te poti rasfata cu un mic dejun copios.

Pentru dulceata de dovleac ai nevoie de dovleac, zahar, lamai si putina sare. Dulceata de dovleac poate fi folosita si ca umplutura pentru diverse prajituri.
 

Gem de dovleac
 

Din dovleac mai prepara si un gem consistent, pe care sa il savurezi in zilele racoroase. Il poti folosi si ca umplutura pentru clatite sau alte prajituri.

Se prepara din dovleac, mere, lamai si zahar. Pentru o aroma intensa poti adauga si putin ghimbir si frunze de menta.
 

Dovleac copt
 

In zilele friguroase de toamna, te poti incalzi cu o felie de dovleac copt. Este satios, contine multe vitamine si minerale si iti va aduce aminte de copilarie. Il poti servi si cu fructe confiate .
 

Chec cu dovleac
 

Checul cu dovleac se prepara foarte repede si este potrivit pentru momentele cand ai multi invitati. Il poti servi si dimineata, impreuna cu familia, la cafea, cu dulceata.
 

Fursecuri cu dovleac

Fursecurile cu dovleac sunt foarte aromate si gustoase. Gustul dulce al dovleacului se potriveste de minune cu aroma puternica a scortisoarei. Le poti servi la cafea sau ceai.
 

Rulada cu dovleac
 

Rulada cu dovleac este o prajitura rafinata, potrivita pentru ocaziile festive. Se serveste pudrata cu zahar. O mai poti servi si cu diverse glazuri dulci.
 

Cheesecake cu dovleac
 

Cheesecake-ul cu dovleac este un desert aromat, potrivit pentru ocaziile festive. Se prepara repede si poate fi servit cu glazura de ciocolata sau caramel si smantana.
 

Briose cu dovleac
 

Briosele cu dovleac sunt ideale pentru un mic dejun parfumat si decadent. Alaturi de ceai sau cafea fierbinte, briosele pot fi servite si cu dulceata si smantana.



Autor: Mihaela Rotaru

  •   2011-10-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii