Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #covrigei #covrigei de casa #preparare covrigei

3 ponturi pentru covrigei de casa deliciosi

Covrigeii de casa sunt o gustare sanatoasa, facuta in casa, pe care o poti prepara cand vrei sa ai ceva de rontait sau cand ai musafiri. Covrigeii de casa sunt mai sanatosi decat cei din comert si pot fi facuti simplu si rapid, in orice perioada a anului.

Descopera 3 ponturi pentru cei mai buni covrigei de casa:


1 Foloseste ingrediente de calitate


Pentru covrigeii de casa, foloseste ingrediente de foarte buna calitate. Ai nevoie de drojdie proaspata, lapte, unt, faina, zahar, sare si oua. Pentru ornat, foloseste ce-ti place mai mult: mac, susan, sare, chimen etc.


2 Acorda atentie instructiunilor de preparare


Pentru ca aluatul pentru covrig sa fie unul reusit, este important sa urmezi instructiunile retetei. Pentru a obtine maiaua, se pune drojdia in lapte caldut si se lasa la dospit.

Cand amesteci cu mana faina, untura si untul, acesta din urma trebuie sa fie la temperatura camerei si sa-l framanti pana cand se omogenizeaza in compozitie. In loc de unt se poate folosi margarina.

Pentru un gust mai bun, adauga branza telemea de vaca sau oaie in compozitia de untura si margarina.

Pentru a obtine aluatul final, se adauga drojdie dizolvata in lapte, galbenus de ou si sare. Aluatul obtinut trebuie sa poata fi intins cu usurinta si sa nu fie lipicios. Cu cat este framantat mai bine aluatul, cu atat covrigeii sunt mai fini.

Semintele alese pentru ornarea covrigeilor pot fi puse si in aluat.


3 Forma si aspectul covrigeilor


Covrigeii pot fi taiati in forme sau facuti manual. Bucata de aluat pentru fiecare covrig nu trebuie sa fie prea subtire deoarece covrigelul se va usca si nici prea groasa deoarece in cuptor acesta va mai creste.

Daca vrei covrigi pufosi, fa-i mai grosi. Pentru un aspect moale si pufos, presara cascaval ras peste covrigei inainte sa-i pui in cuptor. Daca iti plac covrigeii crocanti, fa-i subtiri.

Unge covrigii cu ou si presara chimen, mac, nuci sau sare. Daca nu-ti plac covrigeii sarati sau vrei sa incerci ceva nou, unge-i cu miere si presara-i cu zahar.

Incearca o reteta de covrigi simpli.

Sursa foto: tasteofhome.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului