Cand poftele alimentare nu se impaca foarte bine cu bugetul tau, exista intotdeauna si o cale de mijloc. Nu toate retetele delicioase si savuroase sunt costisitoare! Iata trei idei de retete ieftine, care-ti satisfac papilele gustative si sunt mai mult decat "prietenoase" cu bugetul tau!


1. Supa crema de legume (20 lei)

Supele de legume sau cele facute crema sunt unele dintre cele mai gustoase si sanatoase preparate pe care le poti face la pret redus.

Pot selecta orice tip de legume doresti intr-o supa crema, in functie de preferinte si buget:

  • cartofi;
  • morcovi;
  • telina;
  • broccoli;
  • ciuperci etc.


La fierbi bine pe toate, le adaugi in robot si le mixezi, amesteci crema obtinuta cu un pahar de smantana si o mai subtiezi cu supa in care au fiert legumele (daca este cazul).

Asezonezi supa cu sare si piper. O consumi cu crutoane obtinute din bucati de paine prajita, stropite in prealabil cu putin ulei de masline.


2. Paste cu branza/sos de rosii (15-20 lei)

Pastele reprezinta una din cele mai rapide si versatile tipuri de retete. Exista o multime de retete de paste care nu dau "gaura" in bugetul familiei, dar se ridica la pretentiile culinare ale tuturor.

Daca optezi pentru pastele cu branza, pentru care ai nevoie doar de pastele propriu-zise, o bucata de branza, unt, sare si piper, atunci este posibil sa nu scoti mai mult de 15 lei din portofel.

Se fierb pastele, se soteaza putin in unt topit, se adauga branza rasa, se amesteca bine si se asezoneaza cu sare, piper si alte condimente preferate.

Acelasi lucru este valabil si cu "spaghetti al pomodorro", care sunt, de fapt, paste cu sos de rosii, dar aromate cu tot soiul de ierburi si condimente care le ofera un gust savuros si delicios.


3. Salate (10-20 lei)

Salatele pot deveni oricand un fel principal de mancare, nu doar o garnitura a multor preparate. Exista retete de salate rapide, ieftine si consistente, care pot inlocui cu succes un fel principal.

Poti opta pentru salate cu peste, cu pui, cu branzeturi, care sa aiba la baza legume: rosii, ardei, ceapa, castraveti, anghinare, salata verde, ciuperci, dovlecei, in orice tip de combinatii doresti.

Alaturi de un dressing format din ulei de masline, ierburi aromate, lamaie sau otet balsamic, salatele sunt preparate nemaipomenite.

Poti opta, in loc de paine, pentru crutoane, pe care sa le introduci direct in salate sau pentru lipie ori focaccia, pe care sa o savurezi alaturi.



Foto: Simplyrecipes.com

  •   2013-01-14
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Daniela Ganciu

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii