Primavara, corpul are nevoie un proces de detoxifiere. Cum starea ta de bine este redata de primele raze ale soarelui, apetitul tau pentru mancaruri mai usoare, care sa te ajute sa savurezi din plin primavara creste, iar legumele si fructele nu trebuie sa lipseasca din meniul tau zilnic. Iata cateva retete care te vor ajuta sa intampini primavara asa cum se cuvine:


1. Supa crema de sfecla rosie si bacon

Ingrediente:

  • 500 grame sfecla rosie
  • 1 cartof
  • 1 litru de apa
  • 1 catel de usturoi
  • 4 bucatele de branza
  • 1 varf de cutit de chimen
  • 6 felii de bacon
  • sare si piper


Cum se prepara:

Taie bucatele mici sfecla rosie si cartoful si pune-le lasa-le sa fiarba 15 minute. Mixeaza apoi sfecla, cartofii, apa, usturoiul, branza si chimenul si condimenteaza dupa gust. Prajeste baconul intr-o tigaie sau pe grill, pana devine foarte crocant.

Cum se serveste:

Supa crema de sfecla rosie si bacon se serveste intr-un pahar transparent, decorata cu bucatile crocante de bacon.


2. Minibruschete

Ingrediente:

  • rosii cherry
  • mozzarella
  • frunze proaspete de busuioc
  • scobitori


Cum se prepara:

Pune pe fiecare scobitoare cate o bucata de branza mozzarella, o frunza de busuioc si o rosie cherry.

Cum se serveste:

Minibruschetele se servesc ca aperitiv sau ca garnitura pentru alte mancaruri. Le poti adauga si masline, branza feta sau ardei.


3. Creveti cu legume

Ingrediente:

  • 500 grame creveti
  • 1 lingurita ulei
  • 80 mililitri de ulei de masline
  • 3 fire de usturoi verde
  • 1 lamaie
  • 60 mililitri de vin alb
  • 1 ceapa verde
  • 1 ardei rosu si 1 ardei portocaliu
  • 2 cartofi medii fierti
  • 1/2 portocala – 1/2
  • sare
  • piper negru
  • 50 grame supa de pui
  • 1 lingurita de mustar


Cum se prepara:

Curata crevetii si condimenteaza-i cu sare si piper, toarna sucul de lamaie peste ei si lasa-i la frigider 30 de minute.

Apoi, intr-o tigaie mai inalta, pune uleiul simplu si uleiul de masline si adauga si crevetii si usturiul zdrobit fin. Cand se schimba la culoare, toarna vinul si lasa sa se evapore alcoolul.
Cand creveţii sunt gata, adauga sare. In restul de ulei, prajeste ceapa taiata fin, ardeii si cartofii. Supa de pui se adauga peste legume si se amesteca cu cateva felii de portocale tocate, mustar si condimente dupa gust.

Cum se serveste:

Crevetii cu legume se servesc cu suc de portocale sau vin alb.



Sursa foto: sanatate.bzi.ro

  •   2013-02-28
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii