Sfaturi culinare

#alimente #paste #condimente #legume #sosuri

4 alimente pe care trebuie sa le ai mereu in bucatarie

Esti mereu pe fuga si uneori nu ai timpul necesar pentru a merge la cumparaturi sau uiti sa cumperi diverse ingrediente. Iar cand te apuci de gatit realizezi ca nu ai tot ce-ti trebuie. Iata cateva alimente pe care trebuie sa le ai tot timpul in casa pentru a te scoate din orice incurcatura.

Condimente uscate

Condimentele uscate nu sunt la fel de aromate precum cele proapete. Insa in momentul in care nu gasesti condimente proaspete sau uiti sa le treci pe lista de cumparaturi, cele uscate te vor scoate rapid din incurcatura. Asadar asigura-te ca ai in bucatarie nu doar condimente precum rozmarin, cimbru, oregano etc., ci si condimente precum marar, patrunjel, pudra de usturoi si pudra de ceapa.

Legume congelate

Intotdeauna trebuie sa ai in congelator cateva legume. Alege unele ce se prepara rapid, precum spanac, broccoli sau diverse mixuri de legume pe care le poti prepara la wok. In momentul in care ti se face foame brusc si nu ai nimic preparat le poti scoate si gati in cateva minute.

Vin, sosuri si paste pentru gatit

Vinul si sosurile pentru gatit sunt un must. Sosul de soia, sosul westchester, pasta de chili etc., sunt un must atunci cand vrei sa prepai o friptura sau preparate internationale.

Paste fainoase si orez

Pastele fainoase si orezul nu trebuie sa lipseasca din nicio locuinta. In momentul in care vrei sa prepari ceva rapid si satios, pastele si orezul sunt alegerea perfecta. Tot acestea te vor scoate din incurcatura si in momentul in care ai musafiri nepoftiti la masa.

Sursa foto: informateca.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului