Sfaturi culinare

#retete #sfaturi culinare #preparare salata #sfaturi preparare salata

4 greseli frecvente in prepararea salatei si cum sa le eviti

Unul dintre motivele pentru care te-ai plictisit de salate poate fi acela ca nu stii sa le prepari corect, pentru a le pune in valoare gustul. De la monotonia alegerii legumelor, pana la metoda folosita pentru amestecarea ingredientelor si modul de adaugare a dressingului, toate se pot dovedi "ucigasi de gust" ai salatelor, daca nu ai grija sa respecti cateva secrete importante in prepararea lor!

1. Ingrediente plictisitoare

Daca nu concepi salata decat formata din cateva ingrediente clasice, pe care le repeti in meniul tau, aduci un deserviciu acestui preparat versatil, care se preteaza la o multime de combinatii.

Rucola si salata verde nu sunt singurele verdeturi, iar rosiile, castravetii, ardeii si ceapa din salatele tipic romanesti pot fi substituite cu o multime de alte legume interesante, gustoase si hranitoare: avocado, ciuperci, dovlecei, salata, fructe. Fii intotdeauna creativ in prepararea salatelor si schimba de fiecare data ingredientele, facand combinatii noi si spectaculoase, care sa-ti lase gura apa.

2. Legume umezite

Spalarea legumelor pentru salata este un pas crucial in reteta, insa foarte putine persoane depun efortul de a le si usca foarte bine dupa aceea, riscand sa obtina o salata molesita, inestetica si fara gust. Atunci cand legumele sunt adaugate umede in salata, dressingul nu le mai acopera corespunzator si uniform. Foloseste strecuratoarea pentru a scurge bine apa din legumele abia spalate.

3. Amestecare cu lingura

De fiecare data cand il vezi pe Jamie Oliver ori pe Gordon Ramsay ca isi baga mainile in bolul cu salata si amesteca riguros ingredientele, sa stii ca nu o face pentru ca nu are linguri la indemana sau ca se grabeste. Este un secret al prepararii salatelor pe care foarte putini il stiu: salatele se amesteca cu mainile, pe de-o parte pentru a raspandi uniform dresingul peste legume, iar pe de alta, pentru a o "aera" si a o pastra proaspata.

4. Dressing adaugat la final

Adaugarea dressingului la final este o alta greseala comuna care afecteaza gustul salatelor. In momentul in care torni dressingul peste ingrediente, acesta tinde sa se incorporeze mai mult in cele de la suprafata si sa nu se raspandeasca uniform peste toate. Bucatarii recomanda prepararea dressingului in bolul de salata si abia apoi adaugarea legumelor, pentru ca amestecarea cu sosul sa se faca de jos in sus.

Sursa foto: fitfusion.es

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului