Sfaturi culinare

#musafiri #alimente neperisabile #seturi de vase #masa cu musafiri

4 lucruri pe care este important sa le ai pentru o masa cu musafiri

Daca iti place sa inviti prietenii la tine, este important ca bucataria ta sa fie accesorizata corespunzator. Cateva mici detalii si uneltele potrivite fac diferenta intre o gazda buna si una care lasa de dorit.


1 alimente neperisabile


Uneori, musafirii apar pe neasteptate si nu ai intotdeauna o prajitura la indemana. Cel mai simplu mod de a avea mereu ceva cu care sa-ti tratezi musafirii este sa apelezi la alimentele neperisabile. Ai grija sa pastrezi undeva putina cafea, niste ceai si 1-2 pungi de covrigei, biscuiti, bomboane de ciocolata etc. Poti face o impresie cu totul deosebita daca ai prin sertare un pliculet din care sa pregatesti putina frisca pentru ceasca de cafea.


2 Seturi de vase


Tine la indemana cateva vase de care poti avea nevoie destul de des. Cestile de cafea, canile pentru ceai, paharele de suc reprezinta cateva dintre cele mai folosite obiecte in bucatarie. Merita sa investesti intr-un set de calitate, astfel incat sa te bucuri in fiecare zi de o ceasca pe care iti place sa o privesti ori de cate ori o folosesti.

In plus, cand ai musafiri faci o impresie mai buna daca servesti limonada cu o tava cu pahare de acelasi fel decat daca aduci mai multe recipiente desperecheate.


3 Obiecte in oglinda


Recipientele pe care le folosesti in bucatarie pentru a depozita zaharul, uleiul, sarea, piperul sau otetul sunt de obicei vase sau sticle mai mari. Cand pregatesti o masa pentru musafiri, ai nevoie de un alt doilea set, de data aceasta unul mic, de tinut pe masa in permanenta. Pe piata sunt multe modele, insa trebuie sa alegi tinand cont de modelul si culorile farfuriilor si a fetei de masa, astfel incat sa se formeze un tot unitar.

 

4 Fa senzatie


Rasfata-ti musafirii cu o inghetata sau o sampanie servita din cupe deosebite, realizate dintr-un material de calitate. Este important ca un desert sau o bautura festiva sa fie servita dintr-un recipient atractiv. Chiar si seturile disponibile in magazinele mai pretentioase au preturi accesibile, asa ca nu ar strica sa-ti faci cadou asa ceva.


Sursa foto: ricaricailtuoshopping.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete