Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #suc de lamaie #lamai

4 modalitati de a stoarce sucul de lamaie

Sucul de lamaie este un ingredient prezent in multe retete. Bogat in vitamina C si B, in carbohidrati si fosfor, sucul de lamaie ajuta digestia si sistemul imunitar, aromeaza mancarurile, inlocuieste sarea si este perfect pentru diete. Cum ai nevoie mereu de aceasta zeama acrisoara naturala, este bine sa folosesti cel mai potrivit sistem pentru a obtine sucul. De la o simpla furculita la un aparat electric, sucul de lamaie se obtine usor si rapid.

Iata cateva metode de a stoarce o lamaie:


1 Storcator electric pentru citrice


Un storcator electric pentru citrice permite stoarcerea in sensul acelor de ceasornic, dar si invers, pentru rezultate optime. Aparatul dispune de conuri de presare care se pot porni si opri automat, bol detasabil, temporizator etc. Un astfel de produs costa in jur de 50 lei.


2 Storcator de lamaie din otel


Unul dintre uneltele moderne de bucatarie este storcatorul de lamaie din otel. Acesta este un produs inovator care se infige in fruct fara ca acesta sa fie taiat. Storcatorul permite obtinerea sucului natural fara stropire si este recomandat in special pentru asezonare. Fabricat din otel inoxidabil, un astfel de produs costa in jur de 20 lei.


3 Storcator de lamaie sombrero pentru sticle


Un alt model de storcator de lamaie este tipul sombrero, fabricat pentru sticle. Storcatorul este realizat din plastic sub forma conica, cu santuri si cu un picior care se introduce in gatul sticlei. Cu o astfel de unealta de bucatarie se poate stoarce sucul direct in sticla. Produsul costa in jur de 27 lei.


4 Storcator manual de lamaie


Storcatorul manual de citrice are o forma dinamica, cu maner si parte superioara tuguiata, cu santuri. Partea superioara se infige intr-o jumatate de lamaie, in pulpa fructului si se rasuceste pentru a elibera sucul. Un astfel de produs poate fi realizat din lemn, otel sau plastic. Storcatorul manual de lamaie costa in jur de 50 lei daca este facut din otel.



Un alt sistem mecanic este cel in forma de foarfeca. Aparatul functioneaza printr-un sistem de tip parghie. Jumatatea fructului se introduce in storcator, dupa care se apasa manerul. Produsul costa 15 lei.



Sursa foto: marketingweek.co.uk
 

  •   2012-08-09
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Elisa Costache

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii