Pentru un gust desavarsit al fripturii de porc, este bine sa lasi carnea sa stea un pic dupa ce preparatul este gata. Cea mai buna mancare de porc este cea suculenta, care pastreaza umiditatea ingredientului-vedeta. Afla 4 modalitati grozave de a gati carnea de porc!


Porc prajit in tigaie

Pentru a praji carnea de porc, trebuie sa incalzesti tigaia la foc potrivit. Unge carnea cu ulei si da-o cu sare si piper. Pentru cotlete de porc, lasa carnea la rumenit timp de 3-5 minute pe fiecare parte.

Scoate cotletele, lasa-le sa stea 2-3 minute, apoi serveste-le. Pentru un plus de aroma, inainte de prajire, pune carnea intr-o marinata din suc de lamaie, ulei de masline, cimbru si salvie.


Porc la cuptor

Alege un muschiulet de porc de foarte buna calitate, fara grasime. Unge carnea cu ulei de masline si condimenteaza-o cu sare si piper. Incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Intre timp, incinge o tigaie si prajeste muschiul de porc cate 2 minute pe fiecare parte.

Pune-l, apoi, intr-o tava unsa cu ulei si lasa-l sa se faca in cuptor 10 minute. Scoate tava si asteapta 3 minute pana tai fellile de friptura. Serveste friptura de porc cu mamaliga si muraturi.


Porc la gratar

Fa o friptura de porc la gratar pentru o masa rapida si gustoasa. Pune apa in cutia de scurgere a gratarului si pune-l pe foc. Alege cateva costite de porc si pune-le pe gratarul incins. Intoarce costitele frecvent, pentru a se face uniform. Costitele sunt gata in maxim 10 minute.


Porc fiert in piftie

Piftia de porc este una dintre delicatesele de pe masa de sarbatori. Pentru acest preparat trebuie sa folosesti picioare, urechi si sorici de porc. Fierbe-le cu rasol in apa rece, apoi indeparteaza spuma formata. Adauga legume, boabe de piper si usturoi.

Fierbe compozitia pana cand carnea este foarte bine fiarta. Pune compozitia la rece pentru a se coagula. A doua zi, incalzeste compozitia, scoate carnea, pune-o intr-un vas si toarna peste ea zeama de carne strecurata. Cand s-a racit suficient, pune in compozitie usturoi si pune piftia in frigider.

Sursa foto: rodale.com

  •   2012-11-19
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Elisa Costache

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii