Sfaturi culinare

#dressing salate #sosuri salate vara #vinegreta mustar dijon #vinegreta capsuni

4 sosuri light si sanatoase pentru salatele de vara

Te-ai plictisit de banalul dressing facut din ulei de masline si lamaie pentru salatele de vara sau de alternativa cu iaurt? Este timpul sa dai un nou gust salatelor tale, cu cateva sosuri delicioase si foarte light, astfel incat sa te bucuri de gustul si parfumul mirodeniilor, fara riscul kilogramelor in plus!

1. Vinegreta cu busuioc


Vinegreta cu busuioc este un dressing light, racoros si parfumat, preparat din mixarea in blender a urmatoarelor ingrediente proaspete:
 

  • 1 ceapa
  • 1 ceasca de frunze proaspete de busuioc
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei rosii
  • 1/2 ceasca de ulei de masline
  • 2 linguri de otet cu busuioc
  • 1 lingurita sare



2. Vinegreta cu capsuni


Da salatelor de legume o aroma de vara, folosind un dressing pe baza de capsuni, unele dintre fructele reprezentative ale sezonului cald. Prepara dressingul din mixarea in blender a urmatoarelor ingrediente:
 

  • 250 g capsuni
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de otet de mere
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper macinat



3. Dressing picant cu iaurt si marar


Pastreaza iaurtul in dressingurile tale pentru salate, dar combina-l cu ingrediente noi si aromate, care sa-i ofere un gust deosebit. Prepara sosul de salata picant prin mixarea in blender a urmatoarelor ingrediente:
 

  • 1 ceasca de iaurt cu continut scazut de grasimi
  • 1/4 ceasca de marar tocat marunt
  • 1.5 linguri ulei de masline;
  • 2 linguri suc de lamaie;
  • 2 catei de usturoi;
  • 1 lingurita hrean;
  • 1 lingurita sos Worcestershire;
  • 1/2 lingurita sare de mare;
  • 1/4 lingurita piper negru.



4. Vinegrata cu mustar Dijon


Daca vrei sa oferi salatelor tale un gust ceva mai pretentios si o aroma rafinata si subtila, atunci dressingul cu mustar Dijon si otet de vin alb este reteta perfecta. Se prepara foarte repede si simplu, prin pisarea tuturor ingredientelor intr-un mojar:
 

  • 2/3 ceasca de maioneza vegetala light
  • 1/4 ceasca de otet din vin alb
  • 2 linguri mustar Dijon
  • 1 lingura zahar granulat
  • 1/2 ceapa, tocata marunt
  • cateva boabe de piper negru





Sursa foto: Abeautifulmess.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare