Sfaturi culinare

#tehnici preparare omleta #preparare omleta #omleta #sfaturi culinare

4 trucuri pentru omleta perfecta

Omleta este, probabil, prima "mancare" pe care ai invatat sa o gatesti. Dar oare stii sa o prepari corect? Iata cateva trucuri care iti garanteaza omleta perfecta:

1. Bate ouale temeinic

Sparge ouale intr-un bol si mixeaza-le astfel incat albusul si galbenusul sa se amestece bine. Tehnica este cruciala daca vrei sa obtii o omleta pufoasa, aerata. Este foarte important sa bati ouale chiar inainte de a le adauga in tigaie si nu mai devreme, daca vrei sa obtii o ompleta pufoasa.

2. Prajeste omleta la foc mic

Rabdarea este cheia. In vreme ce multe preparate se gatesc bine la foc iute, omleta trebuie prajita la foc mic, astfel incat sa se patrunda bine, dar sa nu se arda.

3. Foloseste tigaia potrivita

Daca faci o omleta doar pentru tine, atunci nu este cazul sa o prajesti intr-o tigaie cu diametrul de 24 de centimetri. Alege una mai mica sau chiar o craticioara, de preferinta din teflon, daca nu ai o tigaie de dimensiuni reduse.

4. Nu praji omleta prea mult

Nu uita tigaia pe aragaz. O omleta uscata nu iti va placea, cu siguranta, de aceea ia tigaia de pe foc cand ouale sunt inca moi, intrucat caldura vasului va continua sa prajeasca omleta astfel incat atunci cand o vei pune in farfurie te vei bucura de un preparat perfect.

Sursa foto: deliciouschip.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete