Faina: 6-8 luni
Iti imaginai ca poti tine faina in camara chiar si un an? Specialistii in nutritie sustin ca cel mult opt luni poti utiliza faina fara ca aceasta sa isi altereze proprietatile, scrie huffingtonpost.com.
Condimentele: 6-12 luni
Multa lume crede ca poate pastra o vesnicie condimentele. Poate nu chiar o vesnicie, dar cel putin cativa ani. Trebuie tinut cont ca, desi nu expira sau nu devin toxice, condimentele isi pierd din aroma dupa 6-12 luni.
Ketchup: 1-2 ani
Din fericire, Ketchupul, chiar si desfacut, daca a stat in frigider, poate fi folosit timp de un an. Daca e sigilat, il poti pastra in camara pana la doi ani.
Uleiul: 3 luni-3 ani
Nu toate uleiurile pentru gatit sunt la fel. In vreme ce uleiul de masline e bun si dupa doi sau trei ani, cel din seminte de struguri e valabil doar 3 luni.
Cerealele: 6-8 luni
Odata ce ai deschis o punga de cereale, acestea nu se vor altera, dar se pot umezi si vor rancezi. E bine sa le consumi in cel mult opt luni.
Sursa foto: inhabitat.com