Sfaturi culinare

#alimente #alimente scumpe #preturi alimente # alimente ieftine #alimentate supermarket

5 alimente pe care arunci banii la supermarket

Criza economica din utimii ani a avut o mare influenta asupra modului in care oamenii aleg sa-si cheltuie veniturile. Totusi, cand vine vorba de mancare, romanii nu sunt obisnuiti sa renunte la obiceiurile si comportamentul de consumator haotic.

De cate ori nu ti s-a intamplat sa ajungi la casa dintr-un supermarket avand un carucior cu produse de care nu aveai neaparat nevoie? Si, ceea ce este si mai ingrijorator este faptul ca odata cumparate aceste produse, ajung sa se plimbe dintr-un colt in altul al rafturilor din bucatarie, iar in cele din urma sunt aruncate la ghena de gunoi.

Iata cateva exemple de alimente pe care arunci banii la supermarket.

1. Mix-urile de condimente

In rafturile supermarketurilor sunt tot felul de cutiute si borcanase frumos ambalate, care te atrag ca un magnet. Insotite de reclame atractive, care promit fripturi suculente, paste ca-n Italia sau mancaruri savuroase, ca de restaurant, aceste produse reprezinta una din cele mai evidente pacaleli ale comerciantilor. Salvezi cam jumatate din pret, daca iti cumperi separat un plic de boia, unul de piper si unul de ierburi uscate.

2. Salata ambalata

Intr-o societate in care lipsa timpului ne face sa cautam cele mai comode si rapide variante pentru a pregati masa, sa cumperi salata deja spalata si frumos ambalata pare a fi un avantaj. Totusi, daca stai sa te gandesti bine, vei plati cam de trei ori pretul ei real. De ce nu te-ai duce in piata, unde poti gasi la tarabele taranilor aceleasi produse? In plus, intr-o piata ai avantajul ca ai libertate de alegere, deoarece nu exista un singur comerciant cu acelasi produs.

3. Pungile de popcorn pentru microunde

Si in acest caz pretul pentru o punguta de popcorn este unul nejustificat de mare. De ce sa folosesti cuptorul cu microunde, cand poti sa pregatesti niste floricele de porumb delicioase in tuciul vechi de fonta? Iar daca te gandesti si la posibilele efecte cancerigene pe care le au alimentele procesate la microunde, ar trebui sa renunti definitiv la produsele de acest tip.

4. Salatele de fructe gata ambalate

Nu iti ia mai mult de 5 minute sa iti prepari singur o salata de fructe. Plus ca iti poti alege combinatia favorita si nu trebuie sa te limitezi la oferta din supermarket.

5. Legumele/ fructele in extra-sezon

Fiecare leguma sau fruct apare intr-o anumita perioada a anului, iar cand ajungi sa le cumperi in extra-sezon, platesti mai mult si nici nu ai satisfactia unui gust autentic.

Foto: parade.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului