In sezonul rece, poti gasi aroma si prospetimea fructelor de vara in compoturile aromate si gustoase. Se prepara repede, nu ai nevoie de multe ingrediente, insa rezultatul va fi unul delicios. Condimentate cu scortisoara sau nucsoara si garnisite cu migdale sau nuci, aceste compoturi iti vor face mai frumoase zilele racoroase de toamna.
 

Compot de prune si apa de trandafiri
 

Compotul de prune si apa de trandafiri este o bautura calda de toamna, foarte gustoasa, potrivita atunci cand ai musafiri. Compotul de prune se face din numai 4 ingrediente: prune, suc de lamaie, zahar si apa de trandafiri . Se poate servi atat cat cald, cat si rece.
 

Compot din dovleac si ananas
 

In anotimpul rece te poti bucura de savoarea fructelor cu ajutorul compoturilor. Poti incerca diverse combinatii de fructe si mirodenii. Compotul din dovleac si ananas este foarte aromat si potrivit pentru sezonul rece. Aroma de scortisoara iti va aduce aminte de sarbatorile de iarna.

Se prepara din dovleac, ananas, lamai, caise uscate, stafide, zahar si scortisoara. Compotul din dovleac si ananas se serveste rece.
 

Compot de gutui
 

Gutuile sunt fructe aromate, pe care le poti savura odata cu venirea toamnei. Poti incerca insa placerea de a manca gutui si in timpul iernii: prepara un compot de gutui.

Cu putine ingrediente si usor de preparat, acest compot va fi o gustare delicioasa in timpul zilelor friguroase de iarna. Se prepara din gutui, zahar, sucul de la o lamaie si apa. Se serveste simplu, sau la diverse deserturi.
 

Compot de struguri
 

Strugurii pot sta la baza unui compot delicios, pe care il poti savura nu doar toamna, ci si in perioada de iarna. Strugurii vor ramane intregi si isi vor pastra aroma. Compotul de struguri se prepara din struguri, zahar, zahar vanilat si miere. Se serveste simplu sau la diverse prajituri.
 

Compot de pere
 

Un compot foarte gustos si aromat si usor de preparat in perioada de toamna este cel preparat din pere. Bucatile de pere se fierb intr-un amestec de apa, zahar, scortisoara si lamaie. Rezultatul este delicios. Compotul se serveste atat rece cat si cald. Il poti garnisi cu migdale sau nuci.

Tot toamna ma poti pregati si consuma si compot de mere, prune, piersici, caise si nectarine. Se prepara foarte usor, sunt aromate si gustoase.
 

  •   2011-10-10
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.