Sfaturi culinare

#aperitive sarbatori #branza #sfaturi culinare #carne #ciuperci #aperitive

5 idei de aperitive pentru masa de Anul Nou

Platourile cu aperitive nu ar trebui sa lipseasca de pe nicio masa festiva, mai ales de pe cea de Anul Nou . Cu siguranta vrei sa-ti impresionezi invitatii cu bucate care mai de care mai aratoase si delicioase. Pentru aceasta, primul lucru pe care trebuie sa-l ai in vedere este pregatitul gustarilor de la inceputul mesei. Aperitivele sunt ca o carte de vizita si ii ajuta pe invitati sa-si faca o prima impresie despre mancare. De aceea, nu trebuie sa tratezi aperitivele cu indiferenta. Iata cinci idei de aperitive pentru masa de Anul Nou.
 

Aperitive cu branza
 

Pentru petrecerea de Anul Nou poti pregati aperitive cu ceapa verde, prosciutto si crema de branza. Pe langa aromele perfect imbinate, aceste aperitive sunt si foarte estetice. In plus, pregatirea lor iti va lua doar cateva minute, iar mirosul si gustul de ceapa verde te va duce cu gandul la primvara.

Branza cu patrunjel si nuca este un alt aperitiv sanatos si foarte delicios. Este recomandat sa prepari compozitia cu o zi inainte si sa o lasi in frigider peste noapte. Alaturarea inedita de gusturi si consistente diferite va face ca bilele sa dispara cat ai zice "peste".
 

Aperitive cu legume
 

Aperitivele cu legume sunt mereu binevenite la masa de Anul Nou. Poti pregati delicioase bruschette cu usturoi si rosii. Rosiile proaspete si cele uscate, in combinatie cu usturoiul, vor fi foarte apreciate de invitati. Pentru a orna bruschettele poti folosi o frunza de busuioc.

La fel de bine primite vor fi si ciupercile umplute cu sufleu de spanac. Este o reteta sanatoasa si hranitoare, care nu pica greu la stomac, ci lasa loc si pentru felul principal.
 

Aperitive cu carne usoara
 

Aperitivele festive nu se rezuma doar la legume si branza. Pe ici, pe colo, este recomandat sa presari si cate un aperitiv cu carne usoara, mai mult pentru barbatii mancaciosi. De Anul Nou, poti face rulouri cu somon afumat. Este o reteta de sarbatoare, ce merita a fi incercata de Revelion . In final, pe platou se vor regasi niste gogosele simpatice umplute cu o pasta fina de somon.

Pentru un plus de culoare, poti orna platourile cu aperitivele de Anul Nou cu frunze de salata verde.

Sursa foto: life123.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului