Sfaturi culinare

# retete diabetici #idei pranz diabetici #alimente diabet #salate diabetici

5 idei de pranz pentru diabetici

Meniul si dieta pentru diabet da mari batai de cap bolnavilor, avand in vedere ca trebuie sa fie mereu atenti la tot ce mananca, pentru a nu agrava in vreun fel boala. Daca ai ramas in pana de idei cu privire la ce si cum sa mai mananci atunci cand suferi de diabet, noi te ajutam cu cateva sugestii simple si la indemana de preparate care te scapa de grija pranzului!

Nu-ti pune in pericol sanatatea, sarind peste masa de pranz sau consumand alimente care agraveaza diabetul! Indiferent ca esti acasa, pe drumuri sau la serviciu, aceste preparate recomandate pentru diabetici se gasesc peste tot si sunt la indemana oricui.

1. Sandviciuri


Sandviciurile sunt o varianta sanatoasa pentru diabetici atunci cand vor sa-si potoleasca foamea, la pranz. Insa acestea trebuie sa fie intotdeauna facute cu paine din cereale integrale si umplute cu carne slaba la gratar - curcan, pui etc., si diferite legume. Evita maioneza sau ketchupul in sandviciuri si opteaza doar pentru putin mustar, humus sau un dressing din iaurt.

2. Salate cu preparate la gratar


Salatele trebuie sa faca frecvent parte din meniul tau daca ai diabet, intrucat sunt sanatoase si ajuta la imbunatatirea starii de sanatate. Opteaza pentru salate din legume proaspete - morcovi, castraveti, ridichi, telina, avocado, spanac - si carne la gratar - piept de pui, creveti, peste etc.

3. Paste


Cine spune ca diabeticii nu se pot bucura, din cand in cand, de cate o portie generoasa de paste cu sosuri diverse si bunatati strecurate printre ele?

Atat timp cat ai grija sa folosesti la gatit doar paste integrale si toppinguri sanatoase din rosii, creveti, pui si alte legume preferate, pastele pot fi introduse cu succes in meniul tau.

4. Supe consistente


Supa este un preparat clasic pentru pranz. Chiar daca multi o servesc doar la felul intai, daca este suficient de consistenta si satioasa, poate fi consumata si ca fel principal, fara a mai fi nevoie sa se manance nimic altceva.

Printre cele mai satioase si gustoase tipuri de supa pentru diabetici se numara: supele crema de legume sau cu pui, miso, gazpacho etc.

5. Legume prajite


Credeai ca nu poti manca prajeli atunci cand esti diabetic? Exista o varianta pentru a te putea bucura, ocazional, de gustul prajit al alimentelor.

Principalele conditii sunt acelea ca trebuie sa eviti carnurile prajite si sa optezi doar pentru legume gatite in acest mod si sa alegi un tip de ulei care rezista la temperaturi crescute si nu are efecte nociveasupra sanatatii.



Sursa foto: healthmeup.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare