Dieta si nutritie

#cum sa slabesti #sanatate #salata #dieta #retetea salata # ingrediente slabit

5 ingrediente de salata care te ajuta sa slabesti mai repede

Salatele sunt preparatele care nu lipsesc din nicio dieta de slabit, datorita numarului scazut de calorii pe care-l au si a ingredientelor hranitoare si sanatoase. Se pot transforma in adevarate arme impotriva kilogramelor in plus, daca ai grija sa adaugi in retetele lor cinci ingrediente miraculoase care accelereaza metabolismul si te ajuta sa slabesti rapid, fara efort!

1. Seminte de canepa

Ti-ai aprovizionat camara cu tot soiul de seminte si oleaginoase cu care sa-ti garnisesti salatele pentru a le da mai multa consistenta. Daca semintele de canepa absenteaza din aceasta "colectie" de dieta, fa rapid un drum pana la primul plafar si cumpara-ti o punguta. O singura lingura de seminte contine doar 40 de calorii si face minuni pentru silueta, ajutandu-te sa topesti mai repede grasimile.

2. Otet din cidru de mere

Otetul din cidru de mere face minuni cu apetitul tau alimentar care pare sa nu cunoasca limite si sa te faca sa mananci din ce in ce mai mult. Daca esti la dieta si simti ca iti este foame incontinuu, adauga doua linguri de otet din cidru de mere in dressingul pentru salata, intrucat reduce semnificativ pofta de mancare. In plus, ajuta la combaterea retentiei de apa si accelereaza metabolismul, ajutandu-te sa elimini mai repede grasimile care-ti deformeaza silueta.

3. Ardei iuti

Daca esti un spirit culinar aventurier, iar mancarea picanta nu te sperie usor, incearca sa arunci si cateva bucatele de ardei iute in salatele pe care ti le pregatesti in dieta. Capsaicina este principala substanta din ardei care ajuta la arderea grasimilor si eliminarea kilogramelor in plus din silueta.

4. Fenicul

Feniculul este o leguma destul de atipica pentru bucataria romaneasca, dar care a inceput sa se regaseasca din ce in ce mai mult in preparatele recomandate de nutritionisti pentru dietele de slabit. Motivul este foarte simplu: are un gust placut, contine putine calorii si instaleaza rapid senzatia de satietate, facandu-te sa mananci mai putin si sa slabesti mai usor.

5. Migdale

Inlocuieste din cand in cand crutoanele, branza si carnea, pe care le adaugi in salate pentru a le oferi consistenta, cu un pumn de migdale crude sau prajite. Aceste fructe oleaginoase ofera o senzatie de satietate rapida, dar si energie pentru toata ziua, datorita numeroaselor substante hranitoare pe care le contin.

Foto: Becomegorgeous.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare