Sfaturi culinare

#kebab #baclava #retete traditionale turcia #kumpir #pilaf turcesc

5 mancaruri traditionale de savurat in Turcia

Desi obiectivele culturale si plajele spectaculoase raman atractiile principale ale Turciei, nici versatilitatea bucatariei acesteia nu te va lasa indiferent. Cu o bogata mostenire mediteraneana, care abunda in fructe de mare si legume proaspete, dar si cu gustul foarte dulce al majoritatii deserturilor, bucataria turceasca a luat nasterea prin fuziunea culturala a regiunilor invecinate, devenind una dintre cele mai apreciate stiluri culinare din lume!

1. Kumpir

Kumpirul este unul dintre preparatele traditionale ale turcilor, pe care il gasesti la orice colt de strada.

Este vorba despre un cartof imens umplut cu diverse ingrediente si foarte bine copt. Secretul retetei consta in ungerea atenta a cartofului cu unt si in umplerea lui initiala cu cascaval. La sfarsit, se adauga restul ingredientelor, care sunt formate dintr-o varietate de legume proaspete.

2. Pilavul

Pilavul (pilaful) este mancarea de baza in bucataria turceasca. Fie ca este consumat simplu, fie in combinatie cu diverse sortimente de carnuri, pilaful este un fel principal consumat frecvent de turci, datorita usurintei cu care se prepara si senzatiei de satietate pe care o ofera.

3. Menemen

Daca ajungi in Turcia si nimeresti intr-un restaurant la primele ore ale diminetii, vei observa ca vei fi cooptat sa mananci asa-numitul Menemen, un mic dejun satios si copios specific bucatariei orientale. Este vorba de un soi de omleta cu ceapa, rosii si ardei grasi. Reteta s-a tot diversificat de-a lungul timpului, ingloband si alte ingrediente: masline, carnati etc.

4. Kebab

Nu poti sa pleci din Turcia si sa nu te bucuri de aromele si ingredientele unui Kebab autentic, aceasta fiind tara de origine a preparatului. Kebabul turcesc se serveste sub forma unor frigarui cu carne si legume si nu in lipie, asa cum au adaptat reteta majoritatea bucatariilor europene.

5. Baklava

Baklavaua este unul dintre cele mai populare deserturi turcesti din lume. Acest desert de patiserie, considerat de unii exagerat de dulce, imbuibat in sirop de zahar si umplut cu nuci sau fistic reprezinta una dintre delicatesele de care nu te vei mai satura pe meleagurile turcesti.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului