Sfaturi culinare

#lamai #sfaturi culinare #fructe

5 motive pentru a avea lamai in bucatarie

Lamaile sunt considerate unele dintre cele mai versatile alimente in bucatarie. Acest fruct poate fi folosit in aproape orice compozitie, de la sosurile pentru carne pana la placinte, salate si bauturi.

Iata 5 motive pentru a avea mereu lamai in bucatarie:

1. Coaja de lamaie

Coaja de lamaie este parfumata si contine uleiuri specifice. Foloseste o razatoare si evita sa razi partea albicioasa a fructului deoarece este amara si strica gustul preparatului. Coaja de lamaie este un ingredient uzual pentru prajituri, insa ea poate fi folosita si intr-un mod inedit. Din coaja de lamaie se poate face maioneza, legand sosul cu ulei. Cu putin zahar si apa, poti face coaja de lamaie confiata atunci cand vrei sa folosesti resturile de coji ramase de la alt fel de mancare. Un alt preparat original il constituie si bruschettele in coaja de lamaie.

2. Sosuri din lamaie

Lamaia este un ingredient foarte apreciat pentru rolul ei in sosuri, de la maioneze la marinate. Insa lamaia foloseste si la prepararea unui condiment de casa. Este vorba despre gremolata, un condiment italienesc facut din patrunjel, coaja de lamaie si usturoi. Acesta se foloseste la preparatele din carne sau fructe de mare si in special la fripturile de vita.

3. Oua fierte

Pentru ca ouale sa nu se crape in timpul fierberii, coaja acestora se da cu putin suc de lamaie inainte sa fie puse in apa clocotita. Zeama de lamaie se foloseste si pentru a face ouale fierte sa se decojeasca mai usor. Pentru acest lucru, se toarna o lingurita de suc de lamaie in apa in care se fierb ouale.

4. Salata verde

Cand salata verde a fost pastrata prea mult timp, intr-o prima etapa aceasta se ofileste, dupa care devine umeda si se descompune. In prima faza, salata poate fi salvata cu ajutorul sucului de lamaie. Pune intr-un castron niste apa rece si stoarce jumatate de lamaie. Aseaza salata in castron si las-o in frigider o ora. Frunzele isi vor recapata prospetimea si vei putea sa le folosesti fara probleme in mancare.

5. Sodiu

Cantitatile mari de sodiu din alimente maresc riscul de atac de cord sau de atac cerebral. In loc sa sarezi mancarea, se poate adauga zeama de lamaie, care este mai sanatoasa. Avantajul acestui suc este faptul ca se potriveste foarte bine cu aproape orice fel de mancare: fructe de mare, vita, pui, legume, verdeata, alte fructe.

Foto : prevention.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului