Rata este un ingredient versatil in bucatarie, din care poti obtine aperitive, supe si feluri principale . Carnea de rata este consistenta si se potriveste cel mai bine in mancarurile dulci.
Friptura de rata cu miere
Friptura de rata cu miere este o reteta chinezeasca, care include sos de soia si vin din orez. Foloseste usturoi si ceapa pentru a contrabalansa gustul si a-i da o aroma placuta.
Salata cu piept de rata
Carnea de rata o poti folosi si rece, in sandwich-uri sau salate. Foloseste fructe exotice precum mango, kiwi si papaya pentru a obtine o salata de rata deosebita. Adauga usturoi si rozmarin pentru a condimenta si a aroma preparatul.
Rata inabusita cu ananas
Pentru o masa festiva, incearca o reteta de rata inabusita, cu ananas. Foloseste un ananas de la conserva, un sos de soia, sare si piper. Este o reteta simpla, dar de efect.
Supa de rata
Desi nu este atat de comuna precum supa de pui, supa de rata este un preparat satios, potrivit pentru anotimpul rece. Foloseste legume si ierburi aromatice pentru gust si aroma si garniseste totul cu smantana si patrunjel, pentru un preparat cremos si aromat.
Rata cu alune
Rata cu alune est un preparat chinezesc potrivit pentru pranz sau cina. Legumele se combina cu sosul de soia si alunele prajite. Este un preparat cu ceva mai multe ingrediente, dar care se face usor si rapid.