Sfaturi culinare

#rata #carne #mancare chinezeasca

5 retete chinezesti cu carne de rata

Rata este un ingredient versatil in bucatarie, din care poti obtine aperitive, supe si feluri principale . Carnea de rata este consistenta si se potriveste cel mai bine in mancarurile dulci.

Sursa foto: luvaduck.com.auFriptura de rata cu miere
 

Friptura de rata cu miere este o reteta chinezeasca, care include sos de soia si vin din orez. Foloseste usturoi si ceapa pentru a contrabalansa gustul si a-i da o aroma placuta.
 

Sursa foto: kahakaikitchen.blogspot.comSalata cu piept de rata
 

Carnea de rata o poti folosi si rece, in sandwich-uri sau salate. Foloseste fructe exotice precum mango, kiwi si papaya pentru a obtine o salata de rata deosebita. Adauga usturoi si rozmarin pentru a condimenta si a aroma preparatul.
 

Sursa foto: sofeminine.co.ukRata inabusita cu ananas
 

Pentru o masa festiva, incearca o reteta de rata inabusita, cu ananas. Foloseste un ananas de la conserva, un sos de soia, sare si piper. Este o reteta simpla, dar de efect.
 

Sursa foto: southernfoodrecipes.usSupa de rata
 

Desi nu este atat de comuna precum supa de pui, supa de rata este un preparat satios, potrivit pentru anotimpul rece. Foloseste legume si ierburi aromatice pentru gust si aroma si garniseste totul cu smantana si patrunjel, pentru un preparat cremos si aromat.
 

Sursa foto: twohungrypandas.comRata cu alune
 

Rata cu alune est un preparat chinezesc potrivit pentru pranz sau cina. Legumele se combina cu sosul de soia si alunele prajite. Este un preparat cu ceva mai multe ingrediente, dar care se face usor si rapid.
 

  •   2011-01-31
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii