Sfaturi culinare

#ridichi #legume #ulei

5 retete cu ridichi

Ridichile sunt unele dintre cele mai gustoase legume ale acestei perioade. Aceasta planta radacinoasa este apreciata din antichitate pentru proprietatile sale. Ridichile contin potasiu, magneziu, fier, zinc, vitamina C etc. Mancate crude sau gatite, ridichile sunt nelipsite din meniul de primavara.

Iata in continuare 5 retete cu ridichi:
 

Aperitive cu ridichi si masline negre
 

Ridichile sunt foarte gustoase in combinatie cu unt si masline. Poti face oricand sandwich-uri si aperitive cu paine, masline negre si ridichi. Mai ai nevoie de ceapa verde, menta si piper. Aceste aperitive sunt potrivite pentru un mic dejun obisnuit dar si pentru a fi servite ca aperitiv la o masa cu prietenii.
 

Chips-uri de ridichi la cuptor
 

Cand vrei ceva de rontait, pe langa floricele sau cartofi, ia in considerare si varianta unor chips-uri de ridichi la cuptor. Foloseste condimente precum chili paprika sau usturoi. Chips-urile de ridichi pot fi servite simple sau cu salata.
 

Lipie cu sos de ridichi
 

Daca iti plac retetele cu lipie, poti sa te bucuri de un astfel de preparat si facut cu un sos de ridichi. Lipia cu sos de ridichi este o mancare usoara, care are la baza ulei de masline, branza feta, iaurt, zeama de lamaie si patrunjel. Acest preparat poate fi servit ca aperitiv sau gustare, intre mese. De asemenea, poate reprezenta o varianta pentru pachetelul zilnic al copilului.
 

Salata de ridichi si branza albastra
 

Ridichile proaspete intra in compozitia multor tipuri de salate. Poti incerca o reteta de salata de ridichi si branza albastra. Mai ai nevoie de maioneza, smantana, ceapa verde, sos Worcestershire , morcovi, salata verde. Este un preparat care pare mai pretentios, dar care poate fi facut rapid.
 

Tarta cu ridichi
 

Tarta cu ridichi este un preparat inedit, pe care-l poti face oricand. Preparatul este satios si cremos si poate fi o surpriza placuta pentru familie. Foloseste smantana si cascaval pentru o textura cremoasa la aceasta tarta de ridichi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului