Prunele sunt unele dintre fructele - vedeta ale toamnei. Sunt zemoase, aromate si pot fi folosite in bucatarie la prepararea a numeroase deserturi . Pentru camara de toamna nu uita sa prepari gem, dulceata si marmelada de prune , iar pentru momentele cand ai invitati, impresioneaza cu galuste si placinte fierbinti cu prune.
 

Galuste cu prune
 

Galustele cu reprezinta un desert parfumat si delicios, potrivit pentru ocaziile speciale. Pesmetul aromat cu scortisoara si zahar vanilat, combinat cu aluatul fraged de cartofi si prunele zemoase iti va aduce aminte de vacantele la bunici.

Prepararea galustelor cu prune este ceva mai migaloasa, insa rezultatul este senzational si nu te vei rezuma doar la cateva galuste. Si invitatii tai vor fi incantati de acest desert.
 

Placinta cu prune
 

Pregateste o placinta cu prune pentru aceasta toamna si fa-le o surpriza frumoasa musafirilor tai. Placinta se prepara repede si este foarte parfumata. Pentru ocaziile speciale o poti servi cu un sos dulce de fructe si putina smantana si scortisoara.
 

Dulceata de prune
 

Din prune se poate face nu doar gem, ci si o dulceata gustoasa. Ai nevoie doar de patru ingrediente si o ora pentru a o pregati. Plusul de aroma il va avea datorita betisorului de scortisoara. Se serveste ca atare sau ca umplutura dulce pentru diverse prajituri si clatite.
 

Pandispan cu prune
 

Pandispanul cu prune este un desert delicios, potrivit la sfarsitul verii. Daca il asortezi cu o cupa de inghetata de vanilie si sos de caramel vei obtine un desert decadent, cu care iti vei impresiona prietenii.

Pandispanul cu prune se serveste cu zahar pudra pe deasupra. Daca vrei un desert elegant, il poti orna cu putina inghetata de vanilie si sos de caramel.
 

Tarta cu prune si migdale
 

Tarta cu prune si migdale este un desert decadent, cu o aroma aparte. Combinatia de migdale crocante si prunele zemoase este speciala. Poti servi aceasta tarta atat simpla, cat si cu o cupa de inghetata de vanilie.

Tarta cu prune si migdale se serveste ca atare sau o poti asezona si cu o cupa de inghetata sau putin smantana dulce.
 

  •   2011-10-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii