Mancarurile dietetice de vara dezamagesc prin lipsa lor de consistenta. Nimeni nu vrea sa renunte la micile placeri culinare doar pentru ca este cald afara si sa-si pacaleasca foamea cu o salata verde fara gust. Tocmai de aceea este vremea sa fii inventiv in bucatarie si sa folosesti alimentele sanatoase ale verii intr-un alt mod. Incearca o portie de cirese marinate sau pregateste un platou cu legume si sos de iaurt grecesc.

Iata 5 secrete ale unui meniu dietetic de vara:

1. Cirese marinate

Fructele de vara sunt unele dintre cele mai sanatoase alimente din sezonul calduros, datorita continutului de vitamine. Cu toate acestea, consumate proaspete si simple, fructele pot fi anoste. Fii inventiv si fa preparate originale.

De exemplu, pentru o gustare ai putea face cirese marinate. Trebuie sa amesteci ciresele proaspete cu usturoi, coaja de portocala, rozmarin proaspat si ulei de masline extravirgin. Poti servi ciresele marinate cu un platou cu branzeturi: branza de capra, mozzarella etc.

2. Morcovi la cuptor

Curata morcovii si spala-i bine, apoi taie-i in bucati lunguiete. Adauga putina miere, cateva fire de sare kosher si piper, apoi lasa-i la copt in cuptor. Serveste-i cu putin coriandru proaspat, maruntit.

3. Aperitiv cu ridichi

Spala ridichile, taie-le felii si stropeste-le cu ulei de masline extravirgin. Presara putina sare kosher si sunt gata de servit ca aperitiv.

4. Salate de vara

Salatele de vara nu trebuie sa fie anoste si saracacioase. Poti folosi o multime de ingrediente pentru a obtine un fel de mancare satios, care arata bine si are un gust grozav. Amesteca, de exemplu, rosii cherry, ceapa rosie, fasole neagra, coriandru si ardei gras intr-un castron. Pregateste un dressing din chimion, usturoi, coriandru, suc si coaja de lamaie, sare, piper si ulei de masline. Toarna dressingul peste salata, adauga bucati de avocado si o vinaigretta de lamaie.

5. Sos de iaurt aromat

Iaurtul grecesc este ideal pentru preparatele mediteraneene si pentru gustari. Amesteca un iaurt grecesc cu putin sos iute, adauga chimion, sare si piper. Presara coriandru tocat sau menta. Serveste acest sos cu paine de casa, proaspat scoasa din cuptor sau cu un platou de legumele crude.

Foto: steffi-graf.net

  •   2012-07-27
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii