Sfaturi culinare

#spania #paella #specialitati culinare # tortilla #gazpacho #churros #supa de chorizo

5 specialitati culinare pe care trebuie sa le incerci in Spania

Cand te gandesti la Spania, el sangre caliente iti curge cu viteza prin vene, iar papilele gustative incep sa danseze pe ritmuri latino extrem de senzuale si imbietoare. Gusturile savuroase si combinatiile spectaculoase de ingrediente se regasesc din plin in bucataria celei mai insorite tari din Europa - dulce, picant, sarat sau acrisor! Paella, tortilla, churros sau gazpacho sunt doar cateva dintre preparatele culinare traditionale spaniole pe care trebuie sa le degusti in calatoriile prin Spania!


1. Tortilla

Tortilla este una dintre cele mai populare retete din Spania si face parte din categoria preparatelor numite la ei "tapas" - gustari sau aperitive. Formata dintr-un amestec de cartofi, oua si ceapa amestecate si prajite in tigaie sub forma unei omlete, tortilla este o gustare "de strada", care se serveste direct de pe tarabele cu mancare care imprastie orasele spaniole.


2. Gazpacho

Gazpacho este cel mai comun tip de supa in Spania. Este un preparat rece, bazat pe rosii, castraveti, piper verde, usturoi, ulei de masline si sare. Ingredientele se amesteca in blender, iar preparatul se serveste ca o supa crema.


3. Churros


Churros este desertul national al Spaniei. Pe cat de modest arata aceste preparate dulci in forma de batoane, pe atat sunt de gustoase si aromate atunci cand iti intalnesc papilele gustative. Facute din aluat de gogosi si aromatizate cu scortisoara, churros sunt prajite astfel incat sa iasa moi la interior si crocante la exterior.


4. Supa de chorizo

Supele sunt preparate populare in Spania, iar cele care combina ingrediente spectaculoase si gusturi extreme fac parte din specificul culinar al tarii.

De exemplu, supa de chorizo este o reteta traditionala din Spania, de care te vei "lovi" in mai toate meniurile restaurantelor. Este o supa extrem de parfumata si aromata, datorita mirodeniilor numeroase pe care le contine (ceapa, usturoi, oregani, patrunjel, chimion, turmeric, pudra de chili sau boia iute etc.) si a carnatilor traditionali din porc - chorizo - foarte gustosi si picanti.


5. Paella

Paella este, poate, specialitatea culinara nationala a Spaniei. Este una dintre cele mai indragite retete ale acestei regiuni latine, care imbina orezul cu legume si carne.

Exista o multime de tipuri de carne care se pot folosi pentru Paella - porc, pui, vita, iepure, fructe de mare - insa baza ramane intotdeauna legumele si orezul. Este o mancare consistenta si foarte gustoasa.

Sursa foto: pueblanoticias.com.mx

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare