Sfaturi culinare

#legume #paste #carne #tehnici de gatit

5 tehnici de gatit pe care este bine sa le stapanesti

Daca vrei sa fii mai mult decat un simplu incepator intr-ale bucatariei, atunci trebuie sa inveti cateva secrete si sa stapanesti cel putin 5 tehnici de baza in bucatarie. Astfel, mancarea ta va fi mai gustoasa si vei gati cu mai multa placere. Si, de ce nu, iti vei impresiona musafirii invitati la masa .

 

1 Fierbe pastele in mod corect

Pastele fierte continua sa se gateasca si dupa ce le scoti din oala cu apa. Daca le lasi astfel, ele vor fi prea fierte, devenind lipicioase si gumate, ceea ce va strica complet preparatul final. Ai cel putin doua posibilitati de a evita acest lucru. Prima este sa le fierbi o perioada putin mai scurta decat cea indicata pe instructiunile de pe ambalaj. Cea de-a doua este sa le treci rapid printr-un jet de apa rece si sa le scurgi apoi foarte bine. Astfel vei opri procesul de fierbere .
 

2 Opareste legumele

Legumele verzi capata o culoare stralucitoare, apetisanta si o textura crocanta si in acelasi timp, fina, atunci cand sunt oparite corect. Fierbe-le pentru scurt timp si apoi scufunda-le in apa foarte rece.
 

3 Friptura crocanta si bine facuta

Uneori o friptura este arsa la exterior si aproape cruda in interior. Pentru a scapa de aceasta problema, pune carnea putin la prajit intr-o tigaie, apoi bag-o la cuptor , insa numai dupa acesta este incins (250 grade Celsius). Carnea va avea un exterior crocant si apetisant si un interior bine patruns.
 

4 Fierbe carnea

Carnea de pui si fructele de mare trebuie sa fie fierte intr-o zeama preparata din apa si mirodenii , astfel incat apa doar sa se apropie de punctul de fierbere. Carnea va fi patrunsa de aroma condimentelor si nu vei mai avea probleme cu grasimea.
 

5 Gratineaza

Preparatele la gratar sunt perfecte pentru o masa usoara si nu necesita mare pricepere intr-ale bucatariei. Foloseste carne, legume, fructe de mare pentru a le gati pe un gratar uns si incins in prealabil. Acestea vor capata acea aroma inconfundabila care face ca preparatul tau sa fie irezistibil.

  •   2011-06-29
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii