Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #gofre #secrete preparare gofre #gofre perfecte

5 trucuri pentru a prepara gofre perfecte

Iti plac la nebunie gofrele si vrei sa le prepari chiar la tine acasa. Reteta lor este una destul de usoara, insa trebuie sa ai mare grija la anumite etape in prepararea acestora. O gofre perfecta trebuie sa fie bine rumenita la exterior, aerisita si sa aiba un interior umed si pufos in acelasi timp. Iata cateva trucuri care te pot ajuta sa pregatesti gofre perfecte si delicioase:


1. Citeste bine instructiunile de folosire a apartului de gofre

Inainte de a te apuca de prepararea gofrelor, asigura-te ca ai citit cu atentie instructiunile de folosire ale aparatului de waffles. Acestea sunt concepute diferit, pentru mai multe tipuri de gofre. Unele persoane au folosesc spray-ul de gatit inainte de a pune coca in aparat, altele utilieaza filtre de gofre. Asa ca fii atenta la modul de functionare a aparatului, deoarece la final ai putea avea niste gofre arse sau care sa se lipseasca de aparat.


2. Ai grija la cantitatile ingredientelor

Daca vrei sa ai niste gofre perfecte ai mare grija la cantitatea de ulei sau unt pe care o pui in aluat. Daca constati ca gofrele se lipesc de aparat, atunci este necesar sa maresti cantitatea de ulei sau de unt.


3. Separa albusurile de galbenusuri

Pentru a prepara niste gofre pufoase si cu o culoare apetisanta, este foarte important sa separi ouale. Mai intai combina galbenusurile cu ingredientele umede de aluat, apoi bate si albusurile pana cand se intaresc. La final adauga treptat si abusurile in aluat cu ajutorul unei spatule.


4. Nu amesteca ingredientele prea tare

Nu te grabi sa amesteci aluatul de gofre. Acesta este foarte pretentios. Nu trebuie sa fie nici prea moale, dar nici prea tare. Daca vrei sa ai niste gofre perfecte, trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare. Amesteca aluatul incet, prin miscari circulare, cu o spatula de cauciuc, pana cand acesta se omogenizeaza.


5. Lapte bautut sau lapte?

Fie ca folosesti lapte batut sau lapte simplu, consistenta aluatului de gofre nu se va schimba, ci doar gustul putin. Daca adaugi lapte batut, gofrele vor avea un gust usor acrisor. Poti obtine insa aceasta aroma usor acrisoara folosind si laptele simplu. Adauga in aluat 1 lingura de otet sau 1 lingura de suc de lamaie, iar gofrele tale vor fi perfecte, cu o aroma proaspata si naturala.

Sursa foto: tawnaallred.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare