Sfaturi culinare

# ustensile indispensabile bucatarie #bucatarie #ustensile bucatarie

5 ustensile indispensabile in orice bucatarie. Tu le ai?

Cele mai utile ustensile in orice bucatarie sunt cele care iti fac viata mai usoara si te ajuta sa termini rapid de gatit, pentru a-ti putea dedica timpul altor activitati. Pentru cei care vad gatitul doar ca o necesitate, dar si pentru cei carora le place sa petreaca timp gatind cele mai savuroase preparate culinare exista cateva ustensile foarte utile, pe care ar trebui sa le detina.

Aparatele multifunctionale pentru legume

Doar atunci cand iti vei achizitiona un aparat multifunctional cu ajutorul caruia vei putea taia, felia si pregati legumele pentru gatit, astfel incat sa arate uniform in timp record, abia atunci iti vei da seama cat timp pierdeai pana acum cu aceasta operatiune. Poti alege dintr-o oferta variata de solutii, de la aparate multifunctionale, la razatoare cu numeroase accesorii sau cutite speciale pentru a pregati legumele. In acest fel, fructele si legumele pe care le folosesti in diverse retete vor fi taiate rapid in bucati egale.

Cutitele, un accesoriu esential in bucatarie

De multe ori, cutitele ajung sa ingreuneze extrem de mult munca in bucatarie si sa prelungeasca inutil timpul de gatit. Pentru a evita situatiile de acest fel, asigura-te ca in arsenalul tau de bucatarie se regaseste si un aparat pentru ascutit cutitele. In acest fel, inainte de a te apuca de treaba te poti asigura ca ai la indemana cutite care taie bine si cu ajutorul carora iti poti termina rapid treaba. Mai mult decat atat, cutitele vechi nu vor mai ajunge la gunoi de acum inainte atunci cand incep sa nu mai taie, ci pot capata o noua viata daca sunt ascutite in mod profesionist.

Vase pentru gatit de cea mai buna calitate

Pe lista de ustensile indispensabile intr-o bucatarie ar trebui sa se regasesca si vasele pentru gatit de cea mai buna calitate. Acestea usureaza munca si iti permit sa gatesti sanatos datorita materialelor speciale si neaderente din care sunt fabricate. Gama de vase pentru gatit este diversa! Poti alege iferite tipuri de tigai, tavi pentru preparatele la cuptor sau vase adanci speciale pentru supe, toate menite sa te ajute sa gatesti rapid si sanatos. Astfel poti prepara pentru cei dragi tot felul de bunatati, de la fripturi la cuptor si pana la deserturi delicioase.

Purificatoarele de apa, tot mai necesare in bucatarie

Calitatea apei pe care o folosesti in bucatarie sau pentru consum este foarte importanta. De aceea, din ce in ce mai multe persoane aleg sa isi doteze bucatariile cu filtre de apa care purifica apa de la robinet. Aceasta solutie te ajuta sa faci economii importante si iti usureaza mult viata, deoarece nu va mai fi necesar sa cari zilnic, sticle de apa de la magazin. Multe dintre purificatoarele de apa sunt usor de instalat, au un design placut si isi dovedesc eficienta inca de la prima utilizare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului