Sfaturi culinare

#bar #cocktail #shaker #ustensile cocktail #pahar shot #cleste gheata

5 ustensile pentru cocktailuri care nu trebuie sa-ti lipseasca din bar

Esti mandru de barul pe care ti l-ai amenajat in casa si pasionat de cocktailuri si bauturi sofisticate? Nu doar sticlele cu bauturi sunt "ingredientele" principale ale barului. Ustensilele pentru cocktailuri sunt obligatorii pentru un detinator de bar care se respecta atunci cand cand prepara musafirilor lui cele mai delicioase combinatii de bauturi! Iata cateva ustensile sau accesorii obligatorii pentru dotarea barului din casa!


1. Paharele pentru shoturi

Daca pentru cocktail, apa sau vin gasesti usor prin casa un pahar care sa se potriveasca cat de cat pentru servire, pentru shoturi, ai nevoie de paharelele mici, speciale, care nu pot fi inclouite cu usurinta. Asigura-te ca ai mereu la indemana un set de pahare pentru shoturi, cu care sa-ti "condimentezi" petrecerile atunci cand iti aduni prietenii in jurul barului din casa.


2. Shaker

Prepararea unui cocktail nu consta doar in amestecarea simpla a unor bauturi si decorarea paharului cu cele mai sofisticate ornamente. Unele ingrediente ale acestora trebuie amestecate foarte bine si combinate cu bucatele de gheata, care pot fi zdrobite corespunzator doar intr-un shaker.


3. Pisator (muddler)

Pisatorul este un accesoriu indispensabil in bar, fiind de un real folos in prepararea cocktailurilor preparate cu ierburi aromatice si fructe care necesita zdrobire sau pisare - Mojito, Caipirinha. Pisatorul ajuta la eliberarea aromelor si uleiurilor esentiale din ierburi si din celelalte ingrediente, pentru a le imbina apoi armonios cu restul bauturilor.


4. Lingurita cu coada lunga (bar spoon)

Lingurita cu coada lunga faciliteaza amestecarea corespunzatoare a bauturilor, mai ales in paharele foarte inalte, fiind o ustensila indispensabila intr-un bar. Nu este singurul rol al acestei lingurite, fiind utilizata si pentru crearea straturilor cromatice in pahar, atunci cand faci un cocktail in mai multe culori.


5. Cleste pentru gheata

Nu este deloc profesionist sa pui gheata in bauturi cu mana sau cu o lingura obisnuita. Daca ti-ai amenajat un bar chic in casa, atunci asigura-te ca este aprovizionat cu un cleste special pentru gheata. Este mai usor de folosit, mai igienic si dai dovada si de mai mult respect si profesionalism in crearea celor mai fabuloase bauturi.



Sursa foto: feaststl.com

  •   2013-10-10
  •  

Articol scris de

Daniela Ganciu

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.