Sfaturi culinare

#bar #cocktail #shaker #ustensile cocktail #pahar shot #cleste gheata

5 ustensile pentru cocktailuri care nu trebuie sa-ti lipseasca din bar

Esti mandru de barul pe care ti l-ai amenajat in casa si pasionat de cocktailuri si bauturi sofisticate? Nu doar sticlele cu bauturi sunt "ingredientele" principale ale barului. Ustensilele pentru cocktailuri sunt obligatorii pentru un detinator de bar care se respecta atunci cand cand prepara musafirilor lui cele mai delicioase combinatii de bauturi! Iata cateva ustensile sau accesorii obligatorii pentru dotarea barului din casa!


1. Paharele pentru shoturi

Daca pentru cocktail, apa sau vin gasesti usor prin casa un pahar care sa se potriveasca cat de cat pentru servire, pentru shoturi, ai nevoie de paharelele mici, speciale, care nu pot fi inclouite cu usurinta. Asigura-te ca ai mereu la indemana un set de pahare pentru shoturi, cu care sa-ti "condimentezi" petrecerile atunci cand iti aduni prietenii in jurul barului din casa.


2. Shaker

Prepararea unui cocktail nu consta doar in amestecarea simpla a unor bauturi si decorarea paharului cu cele mai sofisticate ornamente. Unele ingrediente ale acestora trebuie amestecate foarte bine si combinate cu bucatele de gheata, care pot fi zdrobite corespunzator doar intr-un shaker.


3. Pisator (muddler)

Pisatorul este un accesoriu indispensabil in bar, fiind de un real folos in prepararea cocktailurilor preparate cu ierburi aromatice si fructe care necesita zdrobire sau pisare - Mojito, Caipirinha. Pisatorul ajuta la eliberarea aromelor si uleiurilor esentiale din ierburi si din celelalte ingrediente, pentru a le imbina apoi armonios cu restul bauturilor.


4. Lingurita cu coada lunga (bar spoon)

Lingurita cu coada lunga faciliteaza amestecarea corespunzatoare a bauturilor, mai ales in paharele foarte inalte, fiind o ustensila indispensabila intr-un bar. Nu este singurul rol al acestei lingurite, fiind utilizata si pentru crearea straturilor cromatice in pahar, atunci cand faci un cocktail in mai multe culori.


5. Cleste pentru gheata

Nu este deloc profesionist sa pui gheata in bauturi cu mana sau cu o lingura obisnuita. Daca ti-ai amenajat un bar chic in casa, atunci asigura-te ca este aprovizionat cu un cleste special pentru gheata. Este mai usor de folosit, mai igienic si dai dovada si de mai mult respect si profesionalism in crearea celor mai fabuloase bauturi.



Sursa foto: feaststl.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare