Cand auzi de prosciutto cu pepene galben si struguri sau ciocolata cu chili sau piper, papilele tale gustative sunt usor "rezervate" in privinta lor, dar nu stiu ca urmeaza sa deguste unele dintre cele mai rafinate sau sofisticate feluri de mancare din lume. In bucatariile de lux, fructele se combina frecvent in aperitive sau feluri principale, iar condimentele spicy in deserturi de mare succes.


1. Branzeturi cu fructe

Combinatia de branzeturi cu fructe este o speciaitate culinara care nu lipseste de pe mesele francezilor.

Gustul diverselor sortimente de brazeturi fine frantuzesti - Roquefort, Brie etc. - este potentat si pus in valoare adesea de struguri, folositi cel mai adesea in combinatie cu branza.


2. Ciocolata cu chili, sare si piper

Greu de crezut sau nu, ciocolata sarata si picanta, cu ardei iute si piper, este una dintre cele mai cautate delicatese din Europa si este produsa chiar la noi in tara.

Pe cat de contrastanta pare combinatia condimentelor care se pun adesea in mancare cu savoarea dulce a ciocolatei, se pare ca produsul are un gust spectaculos.


3. Prosciutto cu pepene galben si struguri

Daca branzeturile cu fructe te-au convins sa le degusti si ai inteles rolul acestei imbinari de arome, nu ai fi crezut vreodata ca o sa acorzi vreo sansa feliilor de sunca cu struguri sau pepene galben.

Prosciutto este un sortiment italienesc de sunca, preparat natural prin uscare si afumare, care se serveste adesea in aperitive, alaturi de fructe. Feliile de prosciutto invelesc si aromatizeaza bucatile de fructe, oferind o savoare incomparabila.


4. Prune uscate cu orez

Desi este un preparat mioritic, mancarea de prune uscate cu orez ramane una dintre cele mai dubioase retete si o combinatie cu adevarat inedita de ingrediente.


5. Ananas cu pui

Puiul se imbina frecvent cu aromele inmiresmate si dulcegi ale ananasului in retetele chinezesti sau exotice.

Cu toate ca este una dintre combinatiile de ingrediente cele mai degustate din intreaga lume, puiul cu ananas ramane un preparat destul de ciudat pentru gusturile noastre.


6. Prepelita cu struguri

Prepelita cu struguri este un preparat frantuzesc extrem de savurat in restaurantele de lux, dar intra cu succes in topul combinatiilor spectaculoase de ingrediente alese pentru mancaruri.

Pe langa prepelita cu pui, mentionam si curcanul cu stafide sau rata cu portocala - alte retete ale caror combinatii de ingrediente ni se par un pic de-a-ndoaselea, dar care ne impresioneaza placut odata ce le degustam.

Sursa foto: feel-the-burn.co.uk

  •   2013-05-30
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Daniela Ganciu

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii