Sfaturi culinare

#condimente iarna #condimente #curry #scortisoara #ghimbir #usturoi #hrean #chilli

6 condimente hot pentru preparatele din timpul iernii

Condimentele folosite la gatit in sezonul de iarna au un rol esential in crearea unui scut de protectie impotriva gerului care patrunde in corp pana la oase. Descopera cateva mirodenii care dau o savoare aparte supelor, ciorbelor, tocanitelor si altor preparate de sezon, dar care-ti incalzesc si trupul si sufletul in acelasi timp!

1. Ghimbir

Cu un gust usor intepator sau picant, ghimbirul ofera preparatelor de iarna o aroma aparte, iar organismului un impuls pentru a-si mentine temperatura optima pentru confort. In plus, ofera si un impuls sistemului imunitar pentru a spori rezistenta organismului impotriva bolilor. Foloseste-l cu incredere in prajituri, supe sau tocanite.

2. Chili

Iarna este sezonul mancarurilor picante. Persoanele pasionate de gustul iute savureaza aceste preparate pentru a se incalzi dupa un lung drum prin ger si zapada. Chili este unul dintre cele mai populare condimente de iarna folosite la gatit, oferind iuteala necesara supelor sau fripturilor, sporita de savoarea aparte a ardeiului.

3. Curry

Intotdeauna ne gandim sa gatim preparate cu curry cand afara se asterne gerul si intram in sezonul de iarna. Este una dintre aromele care ne duc cu gandul la frig, dar si o mirodenie care te ajuta sa-ti incalzesti rapid trupul, datorita gustului usor picant pe care-l ofera preparatelor pe baza de carne sau legume.

4. Scortisoara

Scortisoara este condimentul care parfumeaza sarbatorile de iarna. De fiecare data cand simtim mireasma dulce a scortisoarei, ne amintim de turta dulce pentru Craciun, de ciocolata calda bauta la gura sobei sau langa brad, de cozonacul aburind, dar si de sofisticatele fripturi de curcan cu fructe, asezonate cu aceasta mirodenie. Scortisoara este, fara dar si poate, condimentul care nu trebuie sa-ti lipseasca din casa in sezonul rece.

5. Hrean

Hreanul este un alt condiment "activ" in bucatarie, in sezonul de iarna. Pe langa gustul inconfundabil perfect asortat cu salatele de sfecla, rasolul de vita sau alte preparate pe baza de carne specifice sezonului rece, hreanul detine cateva proprietati esentiale care te ajuta sa-ti incalzesti organismul inghetat de frig si sa-ti intaresti imunitatea.

6. Usturoi

Ai observat ca iarna ai tendinta sa mananci mai mult usturoi decat in orice alt anotimp? Usturoiul este un imunostimulator natural al organismului, care are grija de sanatatea ta, dar si o mirodenie dupa care tanjim in anotimpul rece, datorita savoarei unice pe care-o ofera preparatelor cu legume sau carne.

Sursa foto: myhealthmyhappiness.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului