Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #retete #avocado #gustari #gustari avocado

6 gustari cu avocado care iti satisfac poftele de dupa-amiaza

Dupa-amiaza, in jurul orei 3, stomacul tau obisnuieste sa iti ceara insistent mancare, de regula facandu-te sa poftesti la cele mai nesanatoase gustari. Special pentru acest impas nutritional al zilei, te poti "inarma" cu una dintre urmatoarele gustari cu avocado, fruct exotic cu proprietati excelente pentru sanatate.

Cand ai nevoie de mai multe fibre in dieta, apeleaza la cremosul avocado. O jumatate de fruct contine 7 grame de fibre, grasimi esentiale mononesaturate care scad nivelul colesterolului rau si alte substante nutritive care te mentin in forma. Iata cu ce gustari cu avocado poti invinge poftele de dupa-amiaza!


1. Avocado cu fasole batuta

Poarta cu tine la pachet o gustare extrem de hranitoare, preparata dintr-un fruct de avocado taiat in doua parti si glazurate cu o lingura de fasole batuta. Aportul bogat de proteine te hraneste si iti induce rapid starea de satietate, iar inima ta are numai de castigat de pe urma dozei de grasimi esentiale omega-3.


2. Avocado cu iaurt si seminte de in


O alta gustare excelenta este sa tai cateva felii de avocado in bucatele mici si sa le amesteci cu iaurt grecesc si seminte de in. Pentru un gust dulce, delicios, poti folosi nectar de agave, un indulcitor natural care nu iti pune silueta in pericol.


3. Avocado cu crema de branza

Taie un fruct de avocado in doua, inlatura samburele si umple gaura din mijloc cu branza de vaci degresata. Gustarea de fata contine in jur de 200 de calorii, iar daca vrei sa reduci din numarul lor, rezuma-te la o treime din fruct, nu o jumatate.


4. Avocado cu rosii, branza brie si biscuiti

Ia 2-3 biscuiti integrali si transforma-i in tartine delicioase din branza brie, felii subtiri de avocado, rosii proaspete si busuioc. Daca nu iti place specialitatea de branza brie, o poti inlocui cu branza de capra degresata.


5. Avocado cu sos iute

Ai pofta de o gustare picanta? Prajeste o felie de paine integrala la toaster si asaza deasupra felii subtiri de avocado, cativa stropi de ulei de masline si sos de rosii iute, cu un praf de sare si piper.


6. Avocado cu seminte de floarea soarelui

Iar pentru a substitui o gustare sarata (covrigei sau chipsuri), apeleaza la aceasta reteta minunata pentru potolirea foamei de dupa-amiaza: o jumatate de avocado, umpluta cu seminte de floarea soarelui decojite si usor sarate.

Ai toate sansele ca pofta ta de mancare de la cina sa fie aproape insesizabila cu aceasta gustare satioasa!

Foto: wearenotmartha.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului