Puiul este unul dintre alimentele-vedeta intr-o multime de bucatarii celebre ale lumii. Este atat de popular incat a intrat in prepararea retetelor traditionale ale multor tari. Versatilitatea carnii si multitudinea de combinatii la care se preteaza ajutand-o sa fie adoptata pana si de cele mai pretentioase si iscusite bucatarii - frantuzeasca, italieneasca etc. Iata ce preparate cu pui nu trebuie sa ratezi atunci cand vizitezi tari precum Franta, Italia, India, China, America sau Mexic!


1. Fajitas cu pui - Mexic

Fajitas reprezinta o mancare traditionala mexicana, preparata din celebrele tortilla din porumb (un fel de lipii), bucati de pui la gratar si sos de salsa, bine impaturite si asezonzate cu nasturel sau alte ingrediente delicioase. Este o reteta cu pui pe care nu trebuie sa o ratezi daca vizitezi Mexicul sau pe care o poti prepara, cu succes, si acasa.


2. Coq au vin - Franta

"Coq au vin", in traducere romaneasca, "Cocos cu vin", este o reteta specific frantuzeasca extrem de eleganta si rafinata, in care carnea este "imbatata" in cantitati impresionante de vin si asezonata cu bogatul gust ale cepelor mici (arpagicului), ciupercilor sau baconului.


3. Pui Shanghai - China

Cel mai cunoscut preparat cu carne de pasare din China este puiul Shanghai. Celebrele bucatele de piept de pui tavalite in amestecul format din faina, oua, mirodenii chinezesti si apoi prajite in ulei incins sunt extrem de practice si gustoase.


4. Pui Tikka - India

Puiul Tikka este o reteta clasic indiana, bogata in arome si mirodenii care-i ofera un gust savuros, usor picant. Reteta imbina unele dintre cele mai puternice si savuroase mirodenii si condimente: boiaua, usturoiul, chimionul, ghimbirul si coriandrul, intr-un preparat vesel colorat si foarte sanatos.


5. Pui Cacciatore - Italia

Gustul italienesc desavarsit poate fi regasit cu succes si in preparatele cu pui. Una dintre retetele cu pui des-intalnite pe teritoriul Italiei este puiul Cacciatore, care imbina armonios miresmele si aromele mirodeniilor mediteraneene cu vinul rosu si parmezanul, intr-un gust autentic italienesc.


6. Pui la gratar cu sos picant - America

Puiul la gratar (chicken barbecue) este un preparat regasit intr-o multime de bucatarii ale lumii, insa America este de departe continentul care consuma cel mai mult puiul la gratar, bine imbibat in diverse sosuri picante, dulci sau acrisoare.
 

Sursa foto: encarnacion.com.py

  •   2013-05-20
  •  

Articol scris de

Daniela Ganciu

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.