Sfaturi culinare

#pachete de vacanta #pui shanghai #retete chinezesti #banane prajite

6 retete traditionale pe care sa nu le ocolesti in China

Bucataria chinezeasca este una dintre cele mai versatile, interesante, dar si pline de surprize culturi culinare pe care le poti testa vreodata. Chiar daca obisnuiesc sa manance tot soiul de preparate ciudate, chinezii se pot lauda si cu preparate clasice sau delicatese pe baza de orez, fructe de mare si legume, care vor impresiona si satisface gusturile oricarui turist!

1. Pui Shanghai

Puiul Shanghai este una dintre cele mai populare retete cu specific chinezesc, degustate de iubitori ai bucatariei asiatice din intreaga lume. Bucatile de piept de pui tavalite prin aluat de ou si faina reprezinta un preparat rapid si gustos, din care orice european sau turist de alta cultura se poate infrupta.

2. Pachetele de primavara

Faimoasele pachetele de primavara umplute cu legume si prajite in baie de ulei reprezinta unul dintre aperitivele cu specific chinezesc degustate in intreaga lume. Invelite intr-un aluat crocant de placinta, faimoasele preparate sunt foarte apreciate in China.

3. Shrimp Dumpling Soup

Supa cu galuste din creveti este o delicatesa pregatita in bucatariile chinezesti din intreaga lume. Pregatita din supa "wonton", galuste din creveti si taitei de orez subtiri (noodles), supa este un preparat usor si foarte savuros cu care te poti rasfata in China.

4. Chow Fun

Chow Fun este o reteta preparata cu noodles (taitei din orez mai lati), cu fructe de mare, porc sau vita si asezonati cu un sos savuros din soia si alte condimente cu specific chinezesc.

5. Orez prajit

Orezul prajit este o specialitate culinara nelipsita de pe mesele asiaticilor. Preparat simplu sau in combinatie cu diverse legume ori tipuri de carne, orezul este mancarea de baza a chinezilor, de care te vei ciocni in toate meniurile restaurantelor lor.

6. Banane sau ananas prajit

Fructele prajite sunt unele dintre deserturile chinezesti foarte populare, datorita simplitatii si rapiditatii cu care se prepara, dar si gustului savuros al acestora. Cel mai adesea, chinezii prajesc bananele si ananasul in aluat cu diverse condimente, pe care le servesc apoi cu inghetata de diverse sortimente.

Sursa foto: 24x7funonline.com

  •   2013-06-17
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Daniela Ganciu

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii