Sfaturi culinare

#inghetata #retete #ingrediente inghetata #retete inghetata

7 ponturi pentru o inghetata de vara delicioasa

Inghetata de casa este unul dintre deserturile de succes ale verii. De la clasica inghetata de vanilie la inghetata cu nuca de cocos pentru vegetarieni, acest preparat poate fi facut din produse naturale, fara conservanti, chiar la tine in bucatarie.

1. Timpul de congelare a bolului

In cele mai multe cazuri, castronul din masina de facut inghetata trebuie tinut in congelator cel putin 24 de ore. Acesta se inveleste intr-o folie de plastic. Castronul are un fel de gel care trebuie sa fie perfect inghetat inainte de a te apuca sa prepari propriu-zis inghetata in el.

2. Galbenusurile din inghetata

Foloseste oua proaspete pentru inghetata ta de casa. Adauga maxim 3-4 galbenusuri in crema pusa separat inainte de a le turna in compozitia principala. Amesteca usor pentru ca textura sa nu se strice.

3. Alcoolul din inghetata

Daca reteta ta de inghetata contine alcool, cantitatea acestuia se recomanda sa fie cat mai mica. In general, nu se pune mai mult de un sfert de cana deoarece desertul trebuie sa poata ingheta bine.

4. Indulcitori pentru inghetata

Zaharul nu ingheata, de aceea, pentru inghetata este recomandat sa folosesti inlocuitori precum siropul de porumb sau mierea, dar in cantitati mai mici. In loc de o lingura zahar se pun 3 sferturi lingura de miere.

5. Alte ingrediente pentru inghetata

Dupa ce ai turnat crema in masina de inghetata, aceasta este amestecata si racita timp de aproximativ 20 de minute. Cat timp masina de inghetata este in functiune, este bine sa fie evitate sursele de caldura din jur. Dupa aceasta etapa, inainte de a fi pusa la congelator, se adauga in inghetata alte ingrediente precum bucatele de ciocolata, de fructe, nuci, bombonele etc. Ingrediente precum avocado, mierea sau galbenusurile sunt cele care ajuta ca textura sa fie mai cremoasa.

6. Nivelul de umplere

Indiferent de reteta aleasa pentru inghetata, compozitia nu trebuie sa umple complet bolul masinii de facut inghetata. Fa in asa fel incat crema sa umple trei sferturi din castron. Cand se face prea multa inghetata, aceasta nu este aerata suficient si textura rezultata nu mai este una cremoasa.

7. Pregatirea pentru congelare

Dupa ce compozitia are toate ingredientele dorite si s-a ingrosat si racit, bolul se acopera cu o folie de plastic. Aceasta previne aparitia acelor de gheata. Bolul se pune la congelator pentru ultima etapa.

Foto : wallcoo.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare