Sfaturi culinare

# retete dovleac # retete toamna #paine #unt #salate #dovleac # chipsuri #sfaturi culinare #mousse de dovleac

8 moduri interesante de a gati dovleacul toamna aceasta

Putina lume ca dovleacul este unul dintre cele mai versatile ingrediente din bucatarie, putand fi strecurat cu succes in retetele numeroaselor aperitive, sosuri, bauturi, feluri principale sau deserturi. Stiai ca dovleacul poate fi transformat in cel mai savuros si parfumat unt? Descopera numeroasele intrebuintari ale acestui fruct specific sezonului rece!

1. Unt

Resturile de dovleac copt care ti-au ramas dupa cina sau dupa prepararea unei placinte aburinde pot fi transformate cu succes intr-un unt savuros, de care te vei indragosti in sezonul rece. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci piureul de dovleac cu suc de mere, scortisoara, nucsoara, cuisoare si zahar brun, sa le fierbi pana scad si se ingroasa si sa depozitezi preparatul intr-un borcan inchis ermetic.

Sursa foto: strandedfoodie.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului