Sfaturi culinare

#preparare carne curcan #preparare carne pui # preparare carne #preparare prajituri #greseli gatit #sfaturi culinare #preparare paste #greseli

9 greseli pe care le faci cand gatesti

Nimeni nu-i perfect. Nici chiar cea mai buna gospodina nu se poate lauda ca le stie chiar pe toate. De aceea, iata cateva dintre cele mai frecvente greseli pe care cel mai probabil le faci atunci cand gatesti:

Cand faci paste

1. Folosesti o oala prea mica. Atunci cand oala nu este suficient de inalta, pastele trebuie rupte pe din doua. In plus, atunci cand le pui in apa clocotita, daca oala nu este mare, temperatura apei scade brusc, ceea ce le va face sa devina moi si lipicioase.

2. Nu pui sare in apa. Pentru ca pastele sa aiba o savoare deosebita, este esential sa pui in vasul cu apa un varf de cutit de sare.

3. Clatesti pastele dupa fierbere. E inutil sa speli pastele, pentru ca in felul acesta sosul nu va adera la ele si, in plus, le si elimini o parte din aroma.

Sursa foto: thekitchn.com, svetlepote.rs

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete