Daca planuiesti sa-ti rasfeti apropiatii cu un gratar de 1 Mai, este important sa stii care sunt secretele pentru un gratar cu adevarat reusit, de la prepararea carnii pana la condimentele cele mai potrivite.

La fel cum cozonacii si friptura la cuptor sunt mancarurile traditionale pentru Craciun si Paste, putini isi mai pot imagina ziua de 1 Mai fara un gratar savuros. Afla care sunt cele mai importante secrete care te pot ajuta sa iti servesti oaspetii nu doar cu un gratar bun, ci cu un gratar savuros si excelent, cu ajutorul condimentelor CIO.

1. Pregatirea din timp

O gazda buna nu-si lasa oaspetii sa astepte prea mult timp. Intampina-i cu un miros imbietor imediat dupa ce iti calca pragul si gratarul de 1 Mai va fi un succes. Carbunii au nevoie in general de 30 de minute de cand sunt aprinsi pana la momentul in care pot fi adaugate carnea, legumele sau frigaruile.

2. Pregatirea carnii

Multi se lauda ca sunt specialisti in gratar, dar nu stiu ca cele mai bune rezultate sunt obtinute atunci cand carnea nu este foarte rece. Lasa carnea sa se incalzeaza o ora pana ajunge la temperatura camerei inainte sa o pui pe gratar. Cu cat fleicile sunt mai subtiri, cu atat caldura ajunge mai repede in mijloc si carnea se patrunde mai bine pe gratar.

3. Supravegherea gratarului

Odata ce ai pus carnea pe gratar, este recomandat sa nu o lasi nesupravegheata. Unii specialisti recomanda intoarcerea carnii doar de doua ori, dar multi altii sustin ca este important sa intorci sau sa misti carnea de fiecare data cand se poate arde sau cand exista pericolul ridicarii flacarilor.

4. Condimentele potrivite

Cel mai important secret al unui gratar, condimentele pot face diferenta intre succes sau esec. Carnea poate fi marinata chiar din ziua precedenta, cu un amestec bun de condimente, de la rozmarin si ghimbir pana la patrunjel, cimbu si leustean. Daca folosesti condimentele CIO, ai garantia unui gratar aromat. Nu uita: in amestecul in care este marinata carnea nu se recomanda adaosul de sare atunci cand carnea va fi lasata la marinat mai mult de 2 ore.

5. Servirea

Carnea care ajunge de pe gratar direct in farfurie este adesea uscata. Pentru cel mai savuros gratar, lasa carnea acoperita pentru minim 5 minute, timp in care sucurile sunt redistribuite egal in interior.

Condimentele CIO - Compania Indiilor Orientale

Daca vrei ca gratarul de 1 Mai sa fie cu adevarat savuros si apreciat de toti cei care il gusta, condimentele CIO - Compania Indiilor Orientale - sunt alegerea cu care poti impresiona. Produsele CIO sunt disponibile acum intr-o noua prezentare, cu un ambalaj nou care este la fel de atragator pe cat sunt de gustoase si utile in orice bucatarie condimentele CIO.

CIO ofera o gama larga de condimente, ce include mustar pasta, plante aromatice, condimente si mixuri condimente pentru a transforma orice mancare intr-un deliciu.

Specialistii in gratare pot imbogati gustul carnii cu plante aromatice ca busuioc, oregano, tarhon, foi dafin, marar, menta, rozmarin, cimbru, leustean, patrunjel. CIO ofera insa mult mai multe condimente, de la cuisoare si enibahar (boabe sau macinat) la boia de ardei iute, piper negru (boabe si macinat) si usturoi granulat. Vrei sa pui si cativa mici pe gratar? CIO iti pune la dispozitie trei feluri de mustar delicios: dulce, iute si cu hrean.

In spatele produselor CIO, in afara de "alchimia" calitatii sta plus-valoarea data de o echipa adepta a lucrului bine facut.Filosofia CIO spune ca, atunci cand alege ingredientele potrivite, maestrul culinar care sta ascuns in fiecare dintre noi are posibilitatea sa iasa la suprafata.

CIO vine in intampinarea tuturor acelora care vor sa experimenteze "alchimia" culinara punandu-le la dispozitie o paleta "bine temperata" de ingrediente de calitate. CIO iti ofera arome din intregul mapamond, de la piper iute-aromat din indepartatele tropice, la boia de ardei rosie ca focul din insorita Spanie sau Africa de Sud, pana la patrunjel si rozmarin din Delta Nilului sau cimbrul frumos mirositor din Grecia mediteraneana.

Foto: Goeshealth.com

  •   2012-04-25
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii