Sfaturi culinare

# deserturi vara # retete de vara #sfaturi culinare #deserturi

Afla secretul pentru a face deserturi de vara delicioase

Deserturile de vara constituie una dintre cele mai mari placeri culinare. Usoare, crocante si parfumate, in culori vibrante, deserturile de vara pot fi servite la cafea sau cu un suc proaspat de fructe. Cum sa le faci, insa, in asa fel incat sa nu stai foarte mult in bucatarie, in caldura si sa-ti iasa perfect?

Iata 3 secrete pentru a prepara deserturi de vara delicioase:

1. Desert de vara: foietaj

Foloseste foietajul pentru un desert de vara usor si hranitor. Foile de aluat trebuie sa fie subtiri si crocante, usor pudrate cu zahar. Poti folosi foietajul in multe feluri astel incat sa obtii un preparat de sezon. Fa o combinatie de branza de capra cu struguri, miere, suc de lamaie si nuci. Incearca un preparat pe baza de foietaj, cu inghetata si migdale pasate. O alta combinatie reusita este o tarta din foietaj, dulceata de mure si frisca.

2. Desert de vara: inghetata

Prepara propria ta inghetata de vara. Foloseste alimente de sezon, precum capsuni, zmeura, menta, cirese, caise etc. Pentru o inghetata de menta, de exemplu, ai nevoie numai de oua, lapte, zahar, smantana si frunze proaspete de menta.

O alta inghetata ideala pentru vara este cea cu caise. Pune la fiert 1 cana de apa cu jumatate de cana de miere si putina coaja de lamaie. Adauga 4 caise decojite si taiate felii, apoi da la rece. Serveste cu inghetata de vanilie, sos de caise si nuca de cocos prajita.

3. Desert de vara: gheata si menta

Prepara prajituri reci de vara, pe baza de cereale, ciocolata, menta si alte ingrediente reci, crocante sau racoritoare. Astfel de preparate sunt perfecte pentru zilele caniculare si pot fi digerate usor.

Unul dintre cele mai simple preparate este cel cu zmeura inghetata. Amesteca o cana de apa cu jumatate de cana de zahar, fierbe si lasa la racit. Fa un piure din 3 cani de zmeura amestecate cu siropul de zahar. Da la congelator minim 4 ore. Grebleaza suprafata zmeurei inghetate cu o furculita pentru a obtine fulgi de gheata, apoi adauga niste frisca proaspata si serveste. Poti decora cu cateva bucatele de zmeura.

Iata si alte deserturi de vara:

Desert rece cu piersici si iaurt
Rulada de bezea cu cirese
Inghetata de zmeura.

Foto: foodberry.com

  •   2012-06-12
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.